Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Εκτίμηση J P Morgan: H μετάλλαξη Delta θα είναι το τελευταίο κύμα του Covid 19 – Όχι πτώση στις μετοχές αλλά ούτε και ράλι

Εκτίμηση J P Morgan: H μετάλλαξη Delta θα είναι το τελευταίο κύμα του Covid 19 – Όχι πτώση στις μετοχές αλλά ούτε και ράλι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι χρηματιστηριακές αγορές παρά τους κινδύνους που υπάρχουν δεν αναμένεται να διορθώσουν αλλά οι επενδυτές δεν θα πρέπει να περιμένουν και ράλι αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της νέας έκθεσης της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας J P Morgan.

Τα χαμηλά έτους τα έχουμε δει, είναι το δεύτερο συμπέρασμα και από εδώ και πέρα οι αγορές θα κινούνται πλαγιοανοδικά.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι πελάτες μας ρώτησαν σχετικά με τους διάφορους κινδύνους της αγοράς και τη δυνατότητα βραχυπρόθεσμης διόρθωσης αναφέρει η J P Morgan.

Στην έκθεση αυτή αξιολογούμε μερικούς από αυτούς τους κινδύνους.

Δεδομένης της ισχυρής αύξησης κερδών, την επίδραση της παράλλαξης Delta του COVID-19 η J P Morgan υποστηρίζει ότι δεν ποντάρει σε νέο lockdown στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη.

Η πλεονάζουσα ρευστότητα των κεντρικών τραπεζών και οι τοποθετήσεις μικροεπενδυτών και hedge funds συντηρούν το κλίμα στην αγορά.

Εάν οι τοποθετήσεις των επενδυτών δεν αποτελούν κίνδυνο, υπάρχουν κίνδυνοι;

Ο επόμενος παράγοντας κινδύνου είναι μια πιθανή απότομη αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα (λόγω πληθωρισμού )

Τον Ιούλιο 2021 σε μια αύξηση 1% στις τιμές των 10ετών ομολόγων, οι τεχνολογικές εταιρίες αυξήθηκε κατά 4% και οι χρηματοπιστωτικές εταιρίες εκποιήθηκαν κατά μέσο όρο 3%.

Εάν πωληθούν τα ομόλογα θα πωληθούν και οι μετοχές, έχει αποδειχθεί ένας υψηλός βαθμός συσχέτισης μεταξύ των δύο αγορών.

Αυτό συνέβη τον Φεβρουάριο του 2018 (volmagedon) και τον Οκτώβριο του 2018 (πωλήσεις από την Fed) προκλήθηκε χιονοστιβάδα ξεκινώντας από ομόλογα και επηρέασε και τις μετοχές.

Κατά την J P Morgan θα ήταν σκόπιμο τόσο στα ομόλογα όσο και στις μετοχές οι επενδυτές να κατέχουν πιο βραχυχρόνιας διάρκειας.

Οι αποδόσεις των ομολόγων θα αυξηθούν αλλά δεν θα είναι ικανές να οδηγήσουν σε ουσιαστική διόρθωση τις αγορές, οι διορθώσεις απορροφώνται εύκολα από τους επενδυτές.

H μετάλλαξη Delta θα είναι το τελευταίο κύμα του Covid 19

Τόσο η Goldman όσο και η BofA αλλά και η Morgan Stanley, βλέπουν κάποια μικρής κλίμακας διόρθωση, ωστόσο η J P Morgan υποστηρίζει ότι η παραλλαγή Delta δεν θα είναι ικανή να οδηγήσει σε πτώση την Wall Street.

Παρά τα υψηλά κρούσματα, «η χαμηλή θνησιμότητα της παραλλαγής Delta σε εμβολιασμένες χώρες θα βοηθήσει τους επενδυτές να επαναξιολογήσουν το πιθανώς τελευταίο κύμα του covid 19»

Κατά την J P Morgan η μετάλλαξη Delta θα είναι το τελευταίο κύμα του Covid 19.

Οι συνεχείς εξελίξεις της μετάλλαξης Delta του Covid 19, στην Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Κίνα κυριάρχησαν στην επενδυτική κοινότητα.

Το επεισόδιο Delta του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου οι επενδυτές αξιολογούν την χαμηλή θνησιμότητα αλλά τα υψηλά κρούσματα, δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει το κλίμα της αγοράς και φαίνεται ότι οι επενδυτές περιμένουν αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Οι αγορές έχουν προετοιμαστεί, αυξάνονται τα κρούσματα αλλά η θνητότητα είναι χαμηλή.

Ένα σημαντικό σήμα για την επικείμενη κορύφωση των λοιμώξεων στις ΗΠΑ με τον COVID-19 είναι ο αποτελεσματικός αριθμός αναπαραγωγής (Rt) που τώρα μειώνεται σε 40 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Για παράδειγμα, αυτός ο δείκτης μειώθηκε από 4 σε 1,4 με 1 τις τελευταίες εβδομάδες, η μετάλλαξη αρχίζει να περιορίζεται.

Υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι;

Η απάντηση είναι ναι, αλλά είναι λίγοι αλλά δεν είναι ικανοί να υπονομεύσουν τα χρηματιστήρια.

Μεταξύ των δευτερογενών κινδύνων που απαριθμούνται από την J P Morgan είναι κάποιοι κλάδοι που έχουν δείξει υψηλή μεταβλητότητα, όπως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλεκτρικά οχήματα, κρυπτογράφηση, μετοχές εταιριών υψηλής ανάπτυξης και καινοτομίας.

Δεν αποκλείεται να ξαναδούμε διόρθωση σε αυτούς τους κλάδους.

Ωστόσο ακόμη και εάν επιμέρους κλάδοι διορθώσουν δεν θα αλλάξουν το γενικώς θετικό μοτίβο της αγοράς.

Η J P Morgan παραμένει θετική για τις αγορές μετοχών, δεν βλέπει διόρθωση αλλά δεν περιμένει και ράλι.

Morgan_1.jpg

Morgan2_1.jpg

Morgan4.jpgMorgan3_1.jpg

 

Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text