Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Παραμένει και σήμερα (Δευτ, 16/8/2021) ο ΓΔ εντός της στενής ζώνης αναμονής των 890-905 μονάδων

Παραμένει και σήμερα (Δευτ, 16/8/2021) ο ΓΔ εντός της στενής ζώνης αναμονής των 890-905 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μάλλον θετική εκτιμούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με πολύ μικρή άνοδο +0,10% (στις 896 μονάδες, στις 3.30 μμ) και με πολύ μικρό τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) συνεχίζει για 12η συνεδρίαση να κινείται εντός της στενής «ζώνης συναλλαγών» των 890-905 μονάδων η οποία ζώνη στην θέση που βρίσκεται, το πιο πιθανό είναι, λόγω ανοδικής κύριας τάσης, να εκτονωθεί ανοδικά προς το υψηλό έτους των 927 μονάδων.

Σε περίπτωση που η εκτόνωση γίνει πτωτικά με καθοδική διάσπαση των 890 μονάδων, τότε εμείς θα αρχίσουμε να ψάχνουμε για επίπεδα  μεσοπρόθεσμων stop loss που θα θέσουμε στον ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρες μετοχών ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή ισαριθμούν των καθοδικών αλλά οι μετοχές με μεγάλη άνοδο άνω του +3% είναι 4, οι ΙΝΛΟΤ, ΑΤΤΙΚΑ, ΦΡΙΓΟ και ΕΛΛΑΚΤ, σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΒΙΟΣΣΚ, που χάνει λίγο περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την «κερδοσκοπικής βαθμίδας» ΑΤΤΙΚΑ την οποία εισαγάγαμε στην λίστα παρακολούθησης προσφάτως λόγω αύξησης της εμπορευσιμότητάς της από 12μηνου, και η οποία σήμερα σημειώνει μεγάλη άνοδο +7% με μεγάλους όγκους 140 χιλ τεμαχίων πλησιάζοντας τον στροφέα των 1,08 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,075).

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση εμφανούς αντίστασης – υψηλού διμήνου δίνει σήμερα ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ με μεγάλη άνοδο +3% και μεγάλο όγκο 1,3 εκατ τεμαχίων (τζίρου σχεδόν 2 εκατ ευρώ).

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση εμφανούς αντίστασης – υψηλού τριμήνου : διακρίνουμε τις, ΑΤΤΙΚΑ με στροφέα τα 1,08, ΔΕΗ 9,35, ΣΑΡ 9, ΠΛΑΙΣ 4,22 και ΜΥΤΙΛ 15,9.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα μόνον οι ΠΛΑΘ και ΙΝΤΚΑ που μας έχουν συνηθίσει τους τελευταίους μήνες σε νέα υψηλά έτους που σημαίνει ότι είναι υποψήφιες για «μετοχές της χρονιάς».

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα μόνον οι ΑΤΤΙΚΑ και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text