Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Δευτ, 23/8/2021) επαναπροσεγγίζει την σημαντική αντίσταση των 900-903 μονάδων

Ο ΓΔ σήμερα (Δευτ, 23/8/2021) επαναπροσεγγίζει την σημαντική αντίσταση των 900-903 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικότατη (αλλά όχι τέλεια λόγω μικρών όγκων) είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ πλησιάζει το σημαντικό ψυχολογικό όριο – υψηλό 20 ημερών των 903 μονάδων με μεγάλη μεν άνοδο +1,80% (στις 898 μονάδες, στις 4.10 μμ) αλλά με μικρό τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ το ίδιο φαινόμενο της προσέγγισης υψηλών εποχής παρουσιάζουν και οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες.

Κατόπιν των σημερινών θετικών εξελίξεων το ΤΧ θα επαναγοράσει μέρος των μετοχών που πούλησε κατά την έντονα πτωτική συνεδρίαση της Πέμπτης, 18/8/21,.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 90% σε 95% αγοράζοντας σε τιμές κλεισίματος (ώστε οι πράξεις μας να είναι διαφανείς και ελέγξιμες) ΕΛΧΑ 2000 τεμάχια,        ΜΥΤΙΛ 200 και ΕΤΕ 1000.

Μετοχές

Μόνον 5 μετοχές από τις 55 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε σημειώνουν αυτή τη στιγμή περιορισμένη πτώση ενώ από τις ανοδικές, 11 μετοχές, οι  ΜΠΡΙΚ, ΒΙΟΣΣΚ, ΜΙΓ, ΟΛΥΜΠ, ΔΕΗ ΒΙΟ, ΑΛΦΑ, ΣΕΝΕΡ, ΕΥΠΙΚ, ΕΛΧΑ, και ΑΒΑΞ σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η ΜΠΡΙΚ (εταιρία real estate του Κου Φέσσα) που σημειώνει και σήμερα μεγάλη άνοδο +7,50% με τζίρο άνω του μισού εκατομ ευρώ αυτή τη στιγμή σημειώνοντας νέα υψηλά έτους μετά την ανοδική διάσπαση στροφέα της περασμένης εβδομάδας. Ωστόσο, εμείς ακολουθώντας μερικούς άκαμπτους κανόνες δεν θα την αγοράσουμε σήμερα καθώς είναι υπεραγορασμένη , σχεδόν +20% από το χαμηλό διμήνου.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου αλλά τείνουν να το κάνουν οι, ΣΑΡ με στροφέα τα 9 ευρώ, ΜΥΤΙΛ 15,9 και ΠΛΑΙΣ με στροφέα τα 4,22 ευρώ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΜΠΡΙΚ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΙΝΚΑΤ.

Από σήμερα θα παρακολουθούμε και την ΕΛΤΟΝ καθώς η εμπορευσιμότητά της έχει σαφώς βελτιωθεί και το διαγραμμά της είναι ελκυστικό (σκαλωτή άνοδος σε όλο και νέα υψηλά έτους και με OBV επίσης σε νέα υψηλά)..

Θα επανέλθουμε αύριο πιθανόν μετά την λήξη της συνεδρίασης.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text