Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Έρευνα: Τι ''ψηφίζουν'' 257 fund managers για τις αγορές

Έρευνα: Τι ''ψηφίζουν'' 257 fund managers για τις αγορές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σε αύξηση των μετρητών στα χαρτοφυλάκιά τους, στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου χρόνου, προχώρησαν διαχειριστές διεθνών κεφαλαίων  σύμφωνα με την τελευταία έρευνα (  Global Fund Manager Survey) της Bank of America Merrill Lynch,  στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 257 fund managers με υπο διαχείριση κεφάλαια 749 δισ. δολ.

Οι  προσδοκίες τους,  αναφορικά με την παγκόσμια ανάπτυξη υποχώρησαν επίσης στα επίπεδα του Απριλίου 2020, ενώ και οι αντίστοιχες για τα εταιρικά κέρδη επέστεψαν  στα μέσα του 2020.

Το 84% των διαχειριστών αναμένει πως κυρίως η Federal Reserve, θα αρχίσει να περιορίζει τις αγορές ομολόγων μέχρι το τέλος του 2021, ενώ τα δύο τρίτα αναμένουν και μία μεταβατική περίοδο υψηλότερου  σχετικά πληθωρισμού.

Θέσεις

Οι διαχειριστές,  μείωσαν τις θέσεις τους στα εμπορεύματα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών, ενώ αύξησαν τις θέσεις τους σε αμυντικούς τομείς, όπως π.χ. στην υγεία, η οποία για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2020 συγκέντρωσε το επενδυτικό ενδιαφέρων, αλλά και σε άλλους τομείς όπως των ασφαλειών και της Κοινής Ωφέλειας.

Από την άλλη πλευρά, μείωσαν τις θέσεις τους στα χρηματιστήρια τόσο των αναδυομένων αγορών όσο και της Ευρώπης «βλέποντας» μικρά περιθώρια  για αποδόσεις ως το τέλος του έτους.

Η επερχόμενη  μεταβολή στην νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, ο πληθωρισμός και η πορεία της πανδημίας στο απόηχο της μετάλλαξης Δέλτα φοβίζουν τους διαχειριστές, ενώ καθώς η έρευνα ολοκληρώθηκε λίγο πριν την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν, ο γεωπονικός κίνδυνος δεν βρισκόταν ψηλά στην σχετική λίστα, όπως επίσης δεν έχει αξιολογηθεί και το κατά πόσο  οι εξελίξεις αυτές θα μπορούσαν να περιορίσουν το πολιτικό κεφάλαιο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δυσκολεύοντας  τις προσπάθειες να περάσουν επιπλέον μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας.

 

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text