Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Ανάλυση Goldman Sachs: Η καλοκαιρινή στασιμότητα και οι επενδύσεις της επόμενης ημέρας

Ανάλυση Goldman Sachs: Η καλοκαιρινή στασιμότητα και οι επενδύσεις της επόμενης ημέρας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του αναλυτή της Goldman Sachs Τόνι Πασκουαριέλο, οι αγορές χαρακτηρίζονται από αδράνεια και στασιμότητα.

Οι συναλλαγές έχουν μειωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους και η μηνιαία μεταβλητότητα του S&P βρίσκεται, πια, σε μονοψήφια ποσοστά.

Δεδομένης της απουσίας αντίδρασης από τις ρυθμιστικές αρχές, η Goldman Sachs δημοσίευσε ανάλυση η οποία ερευνά τη γενικότερη εικόνα και πορεία των αγορών.

Τα δύο σενάρια, αισιοδοξίας / ανοδικής πορείας της αγοράς (bullish) και απαισιοδοξίας / καθοδικής πορείας της αγοράς (bearish), έχουν ως εξής:

To καλό σενάριο

Οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας προχωρούν σε μεταρρυθμιστικές κινήσεις οι οποίες ενδέχεται να «εκδιώξουν» τις επενδύσεις από τη χώρα. Αν και οι αναπτυσσόμενες αγορές αποτελούν πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις και υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τους τίτλους σταθερού εισοδήματος, υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας «φούσκας» λόγω της συγκέντρωσης υπερβολικών επενδυτικών κεφαλαίων στη συγκεκριμένη αγορά.

Από την άλλη, η αγορά των μετοχών των τεχνολογικών κολοσσών στις ΗΠΑ ενδέχεται να επιδείξει σταθερά αναπτυξιακή τροχιά.

Το κακό σενάριο

Διανύουμε μια περίοδο ιστορικών δημοσιονομικών πολιτικών. Από τον προηγούμενο Μάρτιο, ο ισολογισμός της Fed έχει διπλασιαστεί και οι δημόσιες δαπάνες έχουν ξεπεράσει τα $5 τρισ. Με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) να κινείται προς τη μείωση των οικονομικών κινήτρων, πρέπει να καταλάβουμε πως η περίοδος των ιστορικών αυτών δημοσιονομικών πολιτικών τελειώνει.

Οι αναλυτές της Goldman ποντάρουν περισσότερο στον δείκτη Nasdaq-100 (NDX). Αν και δεν πρόκειται για κάτι το κοσμογονικό ή ακόμη και πρωτότυπο, οι πιθανές αποφάσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Fed στο Jackson Hole στα τέλη Αυγούστου και της FOMC τον Σεπτέμβριο υποδεικνύουν την ανάγκη bullish προσέγγισης όσον αφορά τα call options και call spreads στον δείκτη QQQ.

Παραδείγματα του παρελθόντος

Ακολουθώντας τη συνήθεια αναφορών σε παλαιότερες καταστάσεις, η ανάλυση της Goldman Sachs παρουσίασε ορισμένα αποσπάσματα από έκθεση του 2013:

«Οσοι εκφράζουν αντίθετη άποψη ξεχνούν το 1997: Οταν ξεκινήσουν τα ράλι και ο γενικός πληθυσμός εμπλακεί σε αυτά, οι επενδυτές μπορούν να αποσυρθούν».

Η ελπίδα των αναλυτών στη φετινή περίπτωση είναι πως το 2021 θα αντικατοπτρίσει περισσότερο το 1995 παρά το 1997 ή το 1998 του παρακάτω πίνακα. Το δίδαγμα παραμένει, όμως, το ίδιο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος επενδυτής στον κόσμο από τους ιδιώτες, απλούς Αμερικανούς. Σε σχέση με τον προηγούμενο επενδυτικό κύκλο, οι επενδυτές αυτοί έχουν προχωρήσει σε πολύ διαφορετικές επενδύσεις.

«Δύο φαινόμενα προκαλούν μεταστροφή στις αγορές: Οι απότομες αλλαγές των ρυθμιστικών αρχών και μια τεράστια αλλαγή της κεφαλαιακής ροής»

Αν και δεν αναμένεται κάποια ριζική αλλαγή μεσοπρόθεσμα, οποιαδήποτε έκπληξη θα πλήξει το επενδυτικό συναίσθημα. Σύμφωνα με την ανάλυση της Goldman Sachs, δεν αναμένεται νέος “Ντράγκι 2012”, “Αμπε 2013” ή “Πάουελ 2020” αυτή τη στιγμή, αλλά οι επενδυτές καλό θα ήταν να προσέχουν όσον αφορά τα ρίσκα τους.

 

Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

 

Πηγή: newmoney.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text