Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | GfK: Αναμένεται επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία

GfK: Αναμένεται επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
GfK: Αναμένεται επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αναμένεται να αποδυναμωθεί τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και του πληθωρισμού, επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεση των νοικοκυριών, σύμφωνα με τα στοιχεία της GfK.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της GfK βλέπει μείωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των νοικοκυριών στις -1,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 0,4 μονάδες τον Αύγουστο.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση στις -0,8 μονάδες.

Η αύξηση των κρουσμάτων, η επιβράδυνση των εμβολιασμών και οι συζητήσεις για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι πολίτες που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, έχουν αναστατώσει τους καταναλωτές, καθώς φοβούνται ότι οι περιορισμοί θα επιστρέψουν, τονίζει ο Rolf buerkl της GfK.

Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στις 40,8 μονάδες τον Αύγουστο από τις 54,6 μονάδες τον Ιούλιο, σηματοδοτώντας ότι η οικονομία ευφορία μεταξύ των καταναλωτών εξασθενεί.

Ο δείκτης προσδοκιών για το εισόδημα αυξήθηκε ελαφρώς στις 30,5 μονάδες τον Αύγουστο από τις 29 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, υποδηλώνοντας ότι η άνοδος των τιμών δεν κλόνισαν τις προοπτικές των νοικοκυριών για την οικονομική τους κατάσταση.

Ωστόσο ο δείκτης τάσεων για αγορές μειώθηκε στις 10,3 μονάδες από τις 14,8 μονάδες, που δείχνει τη διστακτικότητα των καταναλωτών για μεγάλες αγορές.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text