Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Νέο ρεκόρ για τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ

Νέο ρεκόρ για τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Τα αμερικανικά εταιρικά κέρδη αυξήθηκαν σε ένα νέο υψηλό ρεκόρ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενισχυμένα από την ισχυρή ζήτηση και τις υψηλότερες τιμές, γεγονός που υποδηλώνει ότι μια αναμενόμενη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης αυτό το τρίμηνο λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων COVID -19 θα μπορούσε να είναι προσωρινή.

Το άλμα στα κέρδη που ανέφερε το Υπουργείο Εμπορίου την Πέμπτη, καταγράφεται παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις αντιμετώπιζαν αυξημένο κόστος λόγω έλλειψης πρώτων υλών και εργατικού δυναμικού.

Η αναζωπύρωση των λοιμώξεων που οφείλονται στην παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού μειώνει τη ζήτηση για υπηρεσίες όπως τα αεροπορικά ταξίδια και τις κρουαζιέρες, οδηγώντας τους οικονομολόγους να μειώσουν τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου.

«Με βάση τα δεδομένα για τα κέρδη, οποιαδήποτε επιβράδυνση της ανάπτυξης ως αποτέλεσμα της βραδύτερης δαπάνης των καταναλωτών είναι πιθανό να αποδειχθεί προσωρινή», δήλωσε ο Conrad DeQuadros, ανώτερος οικονομικός σύμβουλος στην Brean Capital στη Νέα Υόρκη.

Τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 234,5 δισεκατομμύρια δολάρια ή με τριμηνιαίο ρυθμό 9,2%, σε ρεκόρ 2,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά την αύξηση κατά 5,1% το πρώτο τρίμηνο. Τα αποτελέσματα έλαβαν ώθηση από την αύξηση των κερδών κατά 169,8 δισ. δολ. σε εγχώριες μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες. Υπήρξαν επίσης κέρδη σε εγχώριες χρηματοοικονομικές εταιρείες, καθώς και κέρδη στον υπόλοιπο κόσμο.

Τα κέρδη προ φόρων ως μερίδιο του ΑΕΠ, αντιπροσωπευτικά των περιθωρίων κέρδους σε ολόκληρη την οικονομία, αυξήθηκαν 0,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 12,3%, το υψηλότερο από το 2014.

Τα εθνικά κέρδη μετά από φόρους χωρίς αποτίμηση αποθεμάτων και προσαρμογές της κατανάλωσης κεφαλαίου, αυξήθηκαν κατά 303,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή με ρυθμό 12,8%, από το ρυθμό 9,4% που σημειώθηκε την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

 

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text