Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | ​Όταν ξεκινήσουν οι τραπεζικές μετοχές...

​Όταν ξεκινήσουν οι τραπεζικές μετοχές...

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
​Όταν ξεκινήσουν οι τραπεζικές μετοχές...

Η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας που φέρνει την εκπνοή του Αυγούστου, ήταν έντονα ανοδική και με αύξηση του όγκου συναλλαγών, επιβεβαιώνοντας το άρθρο της προηγούμενης εβδομάδαςόπου επισημαίναμε ότι η διαγραμματική συμπεριφορά των δεικτών προδιαθέτει για συνέχεια της ανοδικής κίνησης.

Πράγματι, η αγορά ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σε υψηλά 19 μηνών με υψηλότερο τζίρο των τελευταίων 21 συνεδριάσεων στα 62 εκατ. ευρώ και με διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε όλες τις κλάσεις κεφαλαιοποίησης και με μόνο μία μετοχή τη JUMBO, ελαφρώς αρνητική ( -0,23%) από αυτές που απαρτίζουν τον FTSE/Large Cap.  Tα οικονομικά δεδομένα του τρέχοντος γ΄τριμήνου κυρίως αυτά που αφορούν τον τουρισμό αλλά και οι δείκτες βιομηχανικής παραγωγής του προηγούμενου τριμήνου σε έντονη ποσοστιαία άνοδο, υποστηρίζουν μια ανοδική κίνηση της αγοράς, εν αναμονή και των εταιρικών αποτελεσμάτων που ξεκινάνε να έρχονται. Ήδη από σήμερα αναμένονται αυτά της  Eurobank, του Φουρλή και της Μότορ Οιλ. Ταυτόχρονα, η τοποθέτηση Πάουελ την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τη σταδιακή μείωση της αγοράς των ομολόγων δεν ανησύχησε τις διεθνείς αγορές, γεγονός που λειαίνει τους φόβους για αρνητική επιρροή στην κίνηση της Ελληνικής αγοράς που βρίσκεται εν όψει της ανακοίνωσης του μεγεθών του ΑΕΠ του β΄τριμήνου στις 7 Σεπτεμβρίου.

Σύγκριση με τα προ - πανδημικά επίπεδα

Παρατηρώντας την απόσταση από τα προ-πανδημικά επίπεδα των επιμέρους δεικτών, είναι ευκρινές ότι  ο μεν Γενικός Δείκτης έχει ήδη υπερκαλύψει τις τιμές της 20ης Φεβρουαρίου του 2020 κατά 1,77%, ο FTSE/Large Cap υπολείπεται κατά 2,69% ενώ ο Τραπεζικός δείκτης κινούμενος οριζόντια επί σειρά μηνών υπολείπεται κατά 29,56% των 798,16 μονάδων του προ-πανδημικού επιπέδου του Φεβρουαρίου του 2020.  Επομένως είναι κατανοητό, πως όταν ξεκινήσει την κίνησή  του ο δείκτης, αφενός θα αυξηθεί ο όγκος συναλλαγών της αγοράς γενικότερα ,αφετέρου ο Γενικός Δείκτης θα κινηθεί προς το «νομοτελειακό» επίπεδο των 1000 μονάδων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διαγραμματική απεικόνιση της κίνησης των τραπεζών θα μας οδηγήσει στην κατανόηση του πως θα κινηθεί το επόμενο διάστημα το ελληνικό χρηματιστήριο, εν αναμονή και των οικονομικών δρόμων που διανοίγονται με την έλευση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και του ΕΣΠΑ.

​​ALPHA  ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ

Ο τίτλος διατήρησε με άνεση τα επίπεδα του 1 ευρώ μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, συσσωρεύοντας μεταξύ των 1,0280 και 1,1740 ευρώ. Έχει να αναμετρηθεί με τη μεγάλη περιοριστική κατερχόμενη  F από τα υψηλά του Νοεμβρίου του 2019, που όταν υπερβληθεί θα προσδώσει μεγάλη ανοδική δυναμική στη μετοχή με πρώτο στόχο τα 1,3020 ευρώ, επίπεδο από το οποίο διέρχεται και ο απλός κινητός μέσος των 200 εβδομάδων καθιστώντας ιδιαίτερα σημαντική αυτή την αντίσταση. Επόμενος στόχος τα 1,50 ευρώ. Ισχυρή στήριξη τα 1,0280 ευρώ στο ενδεχόμενο διόρθωσης του τίτλου.

​​ΕΤΕ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ

Ο «σεβασμός» της μετοχής στη διόρθωση, του απλού κινητού μέσου των 200 εβδομάδων, οδήγησε στην  επανακατάληψη των 2,36 ευρώ , που προσέδωσε νέα ανοδική δυναμική με στόχο τη ζώνη 2,77-2,81 ευρώ του περσινού Φεβρουαρίου. Υπέρβαση της ζώνης αυτής θα δώσει τον επόμενο στόχο στα 3,07-3,15 ευρώ στα υψηλά 21 μηνών. Στο ενδεχόμενο διόρθωσης τα 2,51 και τα 2,36 ευρώ, παραμένουν σημαντικές στηρίξεις. Αξίζει να επισημανθεί ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στη δημιουργία Golden cross με την ανοδική διάτρηση του απλού κινητού μέσου των200 εβδομάδων από τον αντίστοιχο των 50 εβδομάδων.

EUROBANK  ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ

Ο τίτλος κράτησε για επτά εβδομάδες την στήριξη των 0,7640 ευρώ και προετοιμάζει την ανοδική λύση του συμμετρικού τριγώνου, με επόμενο στόχο τα 0,8410 και τα 0,8674 ευρώ. Υπέρβαση του επιπέδου θα προσδώσει περαιτέρω ορμή στη μετοχή με στόχο τα υψηλά του Νοεμβρίου του 2019 στα 0,9550 ευρώ. Τα 0,7640 ευρώ, παρέχουν σημαντική στήριξη στο ενδεχόμενο διόρθωσης.

​​ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟ

Τα μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υψηλά της ζώνης 1,64-1,67 έχει ως βραχυπρόθεσμο στόχο η μετοχή, με ενδιάμεσο «εμπόδιο» τα 1,53 ευρώ. Η μετοχή κινείται πάνω από τον απλό κινητό μέσο των 9 ημερών, προετοιμάζοντας την κίνηση. Στο ενδεχόμενο διόρθωσης στήριξη παρέχουν τα 1,35 ευρώ. Ο ταλαντωτής Rsi 14 στην ουδέτερη ζώνη στις 47 μονάδες. Η διαγραμματική εξέλιξη θα μεταβληθεί ουσιαστικά με ενδεχόμενη υπέρβαση της ζώνης 1,64-1,67 ευρώ, που θα ανοίξει το δρόμο προς τα 2 ευρώ.

 

Μιχάλης Μιχαηλίδης

Πηγή: liberal.gr

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text