Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τι γυρεύουν τα IKEA στο Mall;

Τι γυρεύουν τα IKEA στο Mall;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι γυρεύουν τα IKEA στο Mall;

Με τις πωλήσεις, τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και από το ηλεκτρονικό κανάλι, να πηγαίνουν καλά, δεδομένων των συνθηκών πάντα, ο όμιλος Fourlis συνεχίζει την απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού του πλάνου όσον αφορά την επέκταση του δικτύου καταστημάτων που διατηρεί σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση τα καταστήματα IKEA «νέας γενιάς» αυξάνονται, ενισχύοντας, σύμφωνα με την εταιρεία, την omnichannel εμπειρία για τους καταναλωτές. Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα ανοίγει το δεύτερο «μικρό»  IKEA στο The Mall Athens στο Μαρούσι. Είχε προηγηθεί πριν λίγους μήνες το «μικρό»  IKEA στον Πειραιά.

Το κατάστημα ΙΚΕΑ στο The Mall Athens έκτασης  2.000 τ.μ., θα προσφέρει πάνω από 1.000 άμεσα διαθέσιμους κωδικούς, που ανανεώνονται διαρκώς. Όλα τα προϊόντα θα βρίσκονται διαθέσιμα για παραγγελία και παράδοση στο χώρο των πελατών ή παραλαβή από τα καταστήματα ΙΚΕΑ Κηφισός ή ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα καταστήματα «νέας γενιάς», εντός του αστικού ιστού, έρχονται να αναδείξουν στην πράξη τη δέσμευση της ΙΚΕΑ να βρίσκεται πιο κοντά στους πελάτες, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τις καθημερινές αγορές.

Όπως δήλωσε ο κ. Πάνος Κατηφόρης, διευθύνων σύμβουλος των IKEA Ελλάδας/Κύπρου/Βουλγαρίας: «Πρόκειται για μία δυναμική συνεργασία, που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά σε ένα μεγάλο αριθμό καταναλωτών που έχουν το The Mall Athens ως τον αγαπημένο τους προορισμό».

Αντίστοιχα, o κ. Χρήστος Νικολόπουλος, Chief Asset Management Officer της Lamda Development δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την ΙΚΕΑ, που εγκαινιάζει μια νέα εποχή στις αγοραστικές αλλά και ψυχαγωγικές μας επιλογές».

Νέο ΙΚΕΑ αναμένεται να ανοίξει και στη Σόφια της Βουλγαρίας.

«Μικραίνουν» τα IKEA σε Λάρισα και Ιωάννινα

Σχετικά με το δίκτυο των υφιστάμενων καταστημάτων IKEA, βρίσκεται εν εξελίξει ο  εξορθολογισμός του κόστους λειτουργίας των μεγάλων χώρων πώλησης σε Λάρισα και Ιωάννινα, τα οποία είναι ζημιογόνα.

Τα εν λόγω καταστήματα θα αναδιαμορφωθούν από μεγάλα σε μεσαίου μεγέθους, με τις εργασίες να ξεκινούν τους επόμενους μήνες. Για τους χώρους που θα ελευθερωθούν αναζητούνται εκμισθωτές.

Ενισχύεται και το δίκτυο των αθλητικών ειδών

Στο μεταξύ, ο όμιλος Fourlis, που είναι έτοιμος να κάνει «ντεμπούτο» σε μία νέα κατηγορία λιανικής,  ενισχύει και το δίκτυο των καταστημάτων αθλητικών, καθώς τον Ιούλιο άνοιξαν δυο νέα Intesport στην ελληνική αγορά και αναμένονται άλλα δυο τον προσεχή Οκτώβριο σε Βουλγαρία και Κύπρο.

Τι θα γίνει στην Τουρκία;

Αντίθετα με την αναπτυξιακή προοπτική που έχουν οι αγορές σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο, η Τουρκία προβληματίζει τον όμιλο Fourlis με όλα τα ενδεχόμενα – ακόμη  κι αυτό της διακοπής της δραστηριότητας- να είναι ανοιχτά. Μέχρι στιγμής, έχουν κλείσει 12 καταστήματα στη γειτονική χώρα.

 

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text