Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Βασιλάκης: Θετική χρονιά το 2021 για τον όμιλο Αutohellas

Βασιλάκης: Θετική χρονιά το 2021 για τον όμιλο Αutohellas

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βασιλάκης: Θετική χρονιά το 2021 για τον όμιλο Αutohellas

Ο κύκλος εργασιών της Autohellas το 2021 θα ξεπεράσει αυτόν του 2019 αν και με διαφορετική σύνθεση από τις επιμέρους δραστηριότητες του ομίλου, ενώ τα προ φόρων κέρδη θα είναι υπερδιπλάσια της περσινής χρονιάς, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης κατά την σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

"Το 2021 εξελίσσεται σε μια πολύ θετική χρονιά για τον όμιλο μας, παρά την υστέρηση του τουρισμού που προκαλεί η πανδημία. Και αυτό επειδή οργανώσαμε επιτυχώς τον στόλο μας για να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο τρόπο στην ζήτηση του Ιουλίου και του Αυγούστου, αλλά και λόγω της αυξημένης ζήτησης από επιχειρήσεις και νοικοκυριά για μακροχρόνια μίσθωση και αγορά αυτοκινήτων”, σημείωσε ο κ. Βασιλάκης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Autohellas υπογράμμισε ότι η αγορά αυτοκινήτου εμφανίζει αύξηση 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά, και οι πωλήσεις προσεγγίζουν τα νούμερα του 2019 και πρόσθεσε ότι οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου έχουν αυξήσει το μερίδιο αγοράς κατά δύο μονάδες τόσο στην λιανική όσο και στην χονδρική αγορά.

Στις μισθώσεις αυτοκινήτων συνεχίζεται η ζήτηση στις μακροχρόνιες μισθώσεις, παρά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις παραδόσεις λόγω των προβλημάτων που προκαλείται στην παραγωγή παγκοσμίως λόγω της έλλειψης επεξεργαστών. Στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι από τον Ιούνιο και έπειτα παρατηρείται μια πολύ θετική ανάκαμψη σε σχέση με το 2020 στις ενοικιάσεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν φθάνουν τα επίπεδα του 2019.

H ΓΣ εξουσιοδότησε το ΔΣ της εταιρείας να αποφασίσει στο μέλλον Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου η σύναψη ομολογιακού δανείου, κάτι το οποίο όπως είπε ο κ. Βασιλάκης δεν σημαίνει πως υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια απόφαση για νέα κεφαλαιακή ενίσχυση.

 

Κώστας Κετσιετζής

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text