Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ισχυρά μεγέθη "βλέπουν" οι αναλυτές για τον ΟΠΑΠ

Ισχυρά μεγέθη "βλέπουν" οι αναλυτές για τον ΟΠΑΠ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ισχυρά μεγέθη "βλέπουν" οι αναλυτές για τον ΟΠΑΠ

Ισχυρά αποτελέσματα αναμένουν οι αναλυτές για τον ΟΠΑΠ κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρήσης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει έκθεση της Optima Bank, το δεύτερο τρίμηνο η εισηγμένη αναμένεται να εμφανίσει ενισχυμένα μεγέθη τα οποία όμως, δεν επιτρέπουν να διαφανούν ξεκάθαρα οι τάσεις της αγοράς, επειδή δεν είναι συγκρίσιμα. Κι αυτό δεδομένου ότι το πρώτο εξάμηνο του 2020 αποτελεί χαμηλή βάση σύγκρισης, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, επειδή τα καταστήματα του ΟΠΑΠ επαναλειτούργησαν, φέτος, στις 12 Απριλίου, ενώ το 2020 άνοιξαν στις 11 Μαΐου. Επίσης, στα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου θα αντανακλούν την επίδραση από την πλήρη ενοποίηση της Stoiximan που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020, αλλά και από την περαιτέρω διείσδυση των online παιγνίων του ομίλου.

Με τα δεδομένα αυτά, η εισηγμένη, κατά τους αναλυτές της Optima Bank, αναμένεται ότι θα εμφανίσει στο δεύτερο τρίμηνο αυξημένα κατά 109% έσοδα, στα 376 εκατ. ευρώ, λειτουργική κερδοφορία Ebitda ύψους 138 εκατ. ευρώ από 16 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και καθαρά κέρδη 67 εκατ. ευρώ.

Επίσης, σε επίπεδο πρώτου εξαμήνου, τα ακαθάριστα έσοδα (GGR), δηλαδή ο τζίρος μείον τα κέρδη των παικτών τοποθετούνται σε 550 εκατ. ευρώ (+8%), ενώ τα Ebitda και τα κέρδη εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε 202 εκατ. ευρώ και 65 εκατ. ευρώ (+113%) αντίστοιχα. Οι αναλυτές υπολογίζουν ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο οι ετήσιες λειτουργικές δαπάνες (Opex) θα είναι ενισχυμένες κατά 56%, λόγω της πλήρους ενοποίησης της Stoiximan και των εκτιμώμενων αυξημένων δαπανών μάρκετινγκ που συνδέονται με το EURO 2020.

Ανά τομείς δραστηριότητας, η Optima bank, τοποθετεί το GGR του διαδικτυακού στοιχήματος στα 126 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 212%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, με 60 εκατ. ευρώ να εκτιμάται ότι θα προέλθουν από τη Stoiximan. Λόγω της πανδημίας, το 2020 σχεδόν κάθε είδους αθλητική διοργάνωση είχε ματαιωθεί το διάστημα Απρίλιος-Μάιος 2020, σε αντίθεση με το φετινό δεύτερο τρίμηνο κατά το οποίο έλαβε χώρα ένας μεγάλος αριθμός αθλητικών διοργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου του EURO. Τα GGR της Ελληνικά Λαχεία τοποθετούνται σε 158 εκατ. ευρώ (+55%), ενώ αυτά από τις παιχνιομηχανές VLTs εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 31 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τα online καζίνο εκτιμάται ότι θα έχουν έσοδα της τάξεως των 42 εκατ. ευρώ έναντι 1 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2021.

Η εισηγμένη θα δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο την επόμενη εβδομάδα.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΕΒΕΓΚΟΣ

Πηγή: moneyreview.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text