Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Ανεβαίνουν οι μετοχές Spotify – Netflix μετά τις αλλαγές στο App Store από την Αpple

Ανεβαίνουν οι μετοχές Spotify – Netflix μετά τις αλλαγές στο App Store από την Αpple

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι μετοχές της Spotify αυξήθηκαν πάνω από 6% την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση της Apple ότι θα χαλαρώσει τους κανόνες του App Store, τους οποίους η σουηδική εταιρεία είχε καταγγείλει ότι είχαν βλάψει σημαντικά τις δραστηριότητες της.

Σε μια αναμφισβήτητα σημαντική παραχώρηση στους προγραμματιστές, η Apple ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα επιτρέψει στους κατασκευαστές εφαρμογών να ενημερώσουν τους χρήστες για τις μεθόδους πληρωμής εκτός του οικοσυστήματος της Apple, για παράδειγμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω ενός συνδέσμου, κάτι που θα τους επέτρεπε να παρακάμψουν την προμήθεια του App Store που κυμαίνεται από 15% έως 30%.

Ο νέος κανόνας θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις streaming να έχουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους στις συνδρομές των χρηστών iPhone και θα τους προσφέρει τη δυνατότητα να καταστήσουν πιθανούς πελάτες iPhone σε συνδρομητές τους χωρίς να χρεωθούν ή να υποστηρίξουν με άλλον τρόπο την Apple. Το App Store της Apple είναι ο μόνος τρόπος για να εγκαταστήσει κανείς λογισμικό σε iPhone και η Apple διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει εφαρμογές λόγω παραβίασης των οδηγιών της.

«Οι επιλεκτικές προσαρμογές της Apple στους κανόνες της στο App Store είναι ευπρόσδεκτες, αλλά δεν πάνε αρκετά μακριά», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής νομικός διευθυντής της Spotify, Οράσιο Γκουτιέρες.

Apple’s selective tweaks to its App Store rules are welcome, but they don’t go far enough. #TimetoPlayFair pic.twitter.com/z3FasGsXNX

— Horacio Gutierrez (@horaciog) September 2, 2021

Η καταγγελία της Spotify κατά της Apple για τις χρεώσεις του App Store ανάγεται τουλάχιστον στο 2016, όταν τότε την κατήγγειλε επισήμως μετά την απόρριψη μιας έκδοσης της εφαρμογής της για άμεση εγγραφή πελατών. Η Spotify είχε καταγγείλει τότε ότι ο κανόνας αυτός προκάλεσε σοβαρή ζημιά στην εταιρεία και τους πελάτες της.

Όμως και το Netflix, επίσης κατέγραψε άνοδο περίπου 2%. Η Match Group, η οποία διαμαρτυρήθηκε επίσης για το App Store της Apple και προσφέρει συνδρομή “Tinder Plus” στην εφαρμογή Tinder, κατέγραψε άνοδο σχεδόν 5%. Το Bumble ενισχύθηκε πάνω από 4% κατά τη διάρκεια των συναλλαγών την Πέμπτη

Προς το παρόν, κατά τη λήψη της εφαρμογής του Netflix, παρουσιάζεται ένα μήνυμα για χρήστες που δεν έχουν συνδεθεί ακόμη, χωρίς σύνδεσμο: «Δεν μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο Netflix στην εφαρμογή. Ξέρουμε ότι είναι ταλαιπωρία ».

Με την αλλαγή της Τετάρτης από μέρους της Αpple, πλέον θα παρέχεται σύνδεσμος στην εφαρμογή για εγγραφή στον ιστότοπο της εκάστοτε υπηρεσίας. Προηγουμένως, αυτό απαγορευόταν και οι προγραμματιστές ενθαρρύνονταν να χρησιμοποιούν το σύστημα χρέωσης της Apple, App Store.

Η παραχώρηση της Apple, που έγινε στο πλαίσιο διακανονισμού με την Ιαπωνική Ένωση Δίκαιου Εμπορίου, δεν επηρεάζει όλες τις εφαρμογές στο App Store. Οι συναλλαγές τυχερών παιχνιδιών, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του App Store, δεν θα επιτρέπεται να συνδέονται για να παρακάμψουν τη χρέωση της Apple.

Ποιες εταιρείες κερδίζουν τα οφέλη από την αλλαγή του κανόνα θα εξαρτηθεί επίσης από το ποιες εφαρμογές θεωρεί η Apple ως “εφαρμογές ανάγνωσης”, ποιες είναι εφαρμογές που παρέχουν συνδρομές περιεχομένου, καθώς και από τις λεπτομέρειες για το πώς η Apple θα αλλάξει τη διατύπωση των οδηγιών της.

 

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text