Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μυτιληναίος: Προχώρησε στην πώληση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ στη Ρουμανία

Μυτιληναίος: Προχώρησε στην πώληση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ στη Ρουμανία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αθήνα, Ελλάδα - 6 Σεπτέμβριος 2021 - Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US), μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), υπέγραψε συμφωνία με την Enel Green Power Romania SRL. μέλος του Ομίλου Enel, για την πώληση χαρτοφυλακίου έργων ηλιακής ενέργειας ισχύος περίπου 90MW στη Ρουμανία, αποτελούμενο από δύο φωτοβολταϊκά πάρκα που αναμένεται να τεθούν σε εμπορική λειτουργία τέλη του 2022 / αρχές του 2023.

Τα έργα αναπτύσσονται σε συνεργασία με την Renergy Power Plants, μια καθιερωμένη εταιρεία ανάπτυξης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σημαντική εμπειρία στην Ευρώπη, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Ο Τομέας RSD θα αναλάβει την περαιτέρω ανάπτυξη και κατασκευή των έργων.

Τα συγκεκριμένα φωτοβολταϊκά πάρκα βρίσκονται στη Νότια Περιφέρεια της Ρουμανίας, κοντά στο Βουκουρέστι. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο έργο είναι το Calugareni, ένα φωτοβολταϊκό πάρκο σε στάδιο «Έτοιμο για Κατασκευή» (Ready to Build-RTB), ισχύος 63 MW, με την κατασκευή του να αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2021. Τα υπόλοιπα 26MW βρίσκονται υπό ανάπτυξη.

Ο Νίκος Παπαπέτρου, Γενικός Διευθυντής του Τομέα RSD της MYTILINEOS, δήλωσε: «Η νέα αυτή συναλλαγή στη Ρουμανία μας γεμίζει με ενθουσιασμό καθώς αποτελεί σημαντικό σταθμό της αναπτυξιακής μας στρατηγικής στην Ευρώπη. Είμαστε μία από τις πρώτες εταιρείες που επενδύουν στην ηλιακή ενέργεια στη χώρα, καθώς η Ρουμανία διαθέτει μεγάλο δυναμικό για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που συμβάλλουμε στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας. Χαιρόμαστε επίσης για αυτήν τη στρατηγική συμφωνία με την Enel Green Power Romania και σκοπεύουμε να προωθήσουμε τη συνεργασία των δύο εταιρειών».

Οι εταιρείες που παρείχαν συμβουλευτικές υπηρεσίες στην MYTILINEOS ήταν η Ernst & Young LLP (Energy Law) και η Volciuc-Ionescu. Ταυτόχρονα, η MYTILINEOS, μέσω του Τομέα RSD και της πλατφόρμας ανάπτυξης φωτοβολταϊκών έργων και έργων αποθήκευσης ενέργειας, ολοκληρώνει τις διαδικασίες ηλέκτρισης περίπου 118 MW φωτοβολταϊκών στην Αυστραλία και 3,5 MW στην Κύπρο, τα οποία θα συνεισφέρουν στα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας από το δεύτερο εξάμηνο 2021. Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της διαχείρισης ενός χαρτοφυλακίου συνολικής ισχύος 4GW σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, στην Ιβηρική Χερσόνησο, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Χιλή, την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα για το οποίο είτε αξιολογεί τη δυνατότητα πώλησης, είτε τη δυνατότητα ενσωμάτωσης μέρους του στους Τομείς Δραστηριότητάς της.

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text