Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Επενδύσεις 150 εκατ., εισαγωγή στο Χ.Α. προωθεί η Noval Property

Επενδύσεις 150 εκατ., εισαγωγή στο Χ.Α. προωθεί η Noval Property

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επενδύσεις 150 εκατ., εισαγωγή στο Χ.Α. προωθεί η Noval Property

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους άνω των 150 εκατ. ευρώ δρομολογεί για την προσεχή διετία η Noval Property ΑΕΕΑΠ, του ομίλου Βιοχάλκο, παράλληλα με την είσοδο των μετοχών της στο Χρηματιστήριο, κάτι που θα πρέπει να αναμένεται πιθανώς εντός του 2022. Μεταξύ των πιο άμεσων κινήσεων περιλαμβάνεται η αξιοποίηση κτιρίου επιφάνειας 4.300 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αρδηττού 40-42. Στόχος είναι η μετατροπή του ακινήτου σε κτίριο επιπλωμένων διαμερισμάτων, σε μια επανάληψη του επιτυχημένου μοντέλου αξιοποίησης που έχει υλοποιήσει με έτερο κτίριο που εκμεταλλεύεται στην Πλ. Καραϊσκάκη. Ο λόγος για το Κ29, που βρίσκεται πλησίον του ξενοδοχείου Wyndham Grand Athens.

Το ακίνητο στην οδό Αρδηττού βρίσκεται κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προσφέρει θέα στην Ακρόπολη, στον Λυκαβηττό αλλά και στο Ζάππειο, και ως εκ τούτου προσφέρεται για τουριστική αξιοποίηση. Το συγκεκριμένο κτίριο είναι ιδιοκτησίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Εργου (ΚΙΚΠΕ) κατά 75% και κατά 25% της εταιρείας ΜΕΠΑΛ Α.Ε. Η Noval το μισθώνει από το 2019 με σύμβαση διάρκειας 15 ετών, με προοπτική ανανέωσης για άλλα 10 χρόνια, ήτοι 25 συνολικά.

Παράλληλα, η εταιρεία αναμένει την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έναρξη ακόμα μιας σημαντικής επένδυσης, που αφορά στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου επιχειρηματικού πάρκου γραφείων πολυτελείας στην περιοχή του Αμαρουσίου. Ο λόγος για την ανακατασκευή και επέκταση του πρώην κτιρίου γραφείων της Kodak, που έχει αποκτηθεί ήδη από τις αρχές του έτους, στο πλαίσιο σχετικού πλειοδοτικού διαγωνισμού. Η Noval συνεργάστηκε με το επενδυτικό fund Brooklane Capital, υποβάλλοντας προσφορά ύψους 28 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο πωλήθηκε στο πλαίσιο της εκποίησης ακινήτων της Ektasis Development από τους πιστωτές της. Σημειωτέον ότι τα νέα γραφεία θα είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης και θα διαθέτουν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Το συνολικό ύψος της επένδυσης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Εντός του 2022 εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί και η αδειοδοτική διαδικασία για το πιο φιλόδοξο έργο της Noval, που αφορά την ανάπτυξη του Πάρκου Πολιτισμού και Φιλοξενίας, στην περιοχή του Ελαιώνα. Πρόκειται για τις παλιές εγκαταστάσεις του ομίλου Βιοχάλκο στην Πειραιώς, πλησίον του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, οι οποίες εκτείνονται σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 70 στρεμμάτων. Εκεί προωθείται επένδυση 120 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ξενοδοχειακών υποδομών, ενός πάρκου αναψυχής κι ενός πολυχώρου εκπαίδευσης και πολιτισμού.

 

Νίκος Ρουσάνογλου

Πηγή: kathimerini.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text