Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ryanair: Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις με την Boeing

Ryanair: Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις με την Boeing

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ryanair: Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις με την Boeing

Άκαρπες ήταν οι συζητήσεις μεταξύ της Ryanair και της Boeing για την αγορά επιπλέον αεροσκαφών Max 10, καθώς οι δύο πλευρές αδυνατούσαν να συμφωνήσουν στην τιμή.

Η Ryanair έχει παραγγείλει 210 αεροσκάφη τύπου Max, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στην αεροπορική σε βάθος πέντε ετών. Ωστόσο, βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Boeing προκειμένου να αγοράσει περισσότερα αεροσκάφη υψηλότερης απόδοσης. Έπειτα από περίπου 10 μήνες διαπραγματεύσεων οι δύο πλευρές σήμαναν λήξη στις συζητήσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ryanair, «και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να μην σπαταλησουν περισσότερο χρόνο σε αυτές τις διαπραγματεύεις». Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μαίκλ Ο’ Λίρι συμπλήρωσε ότι «δεν έχουμε την ίδια αισιόδοξη προοπτική τιμολόγησης». Ο ίδιος τόνισε ότι άλλες αεροπορικές, οι οποίοι είναι και πελάτες της Boeing στράφηκαν προς την Airburs, μεταξύ αυτών η Delta και η Jet2.

O O’Λιρι είναι γνωστός για τις διαπραγματευτικές του στρατηγικές και την πίεση που ασκεί στους κατασκευαστές αεροσκαφών προκειμένου να επιτύχει τις καλύτερες δυνατές τιμές. Ωστόσο, όσον αφορά τα 737 Max η Boeing τα προσέφερε σε χαμηλότατες τιμές λόγω της παρατεταμένης αδράνειας του αεροπορικού κλάδου. Έπειτα όμως από την ολοκλήρωση μεγάλων συμφωνιών με αεροπορικές εταιρείες, η Boeing δεν είχε πλέον λόγο να πουλά τα αεροσκάφη σε τόσο χαμηλές τιμές.

 

Πηγή: moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text