Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Fitch: Επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα ακόμα και το 2022

Fitch: Επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα ακόμα και το 2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο ΓΔ συσσωρεύει ουσιαστικά 6 μήνες στα ίδια επίπεδα. Ο εβδομαδιαίος ταλαντωτής έχει δώσει ήδη διόρθωση. Πλέον εδώ η αγορά θα αποφασίσει αν είναι έτοιμη να αλλάξει επίπεδο ή θα χρειαστεί ακόμα μία «νότια κίνηση». Ο τζίρος σε πολύ χαμηλά επίπεδα για να μπορέσει να αλλάξει ανοδικά επίπεδα άμεσα. Σε δύο εβδομάδες έχουμε λήξη παραγώγων.

O τραπεζικός δείχνει ότι θέλει να δοκιμάσει και αυτός τα υψηλά του στη ζώνη των 600 μονάδων. Σε κάθε περίπτωση η ζώνη των 560 πρέπει να συντηρηθεί αν θέλει να παραμείνει στη βραχυπρόθεσμη τάση του.

Η πληροφορική συνεχίζει το rotation ανά εταιρεία, με την Profile και την Performance να έχουν πάρει τάση στην παρούσα.

Από τις κατασκευές η Άβαξ συνεχίζει την κίνηση του με αρκετές πιθανότητες να προχωρήσει σε περαιτέρω ΑΜΚ εν ευθέτω χρόνω.

Ο Ελλακτωρας ψάχνει τα πατήματά του μετά την ΑΜΚ, ενώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει δώσει αγοραστικό σήμα και αναμένεται η συνέχεια για τον όμιλο που εξελίσσεται σε μεγάλο πρωταγωιστή.

Ο όμιλος Viohalco έχει κάνει μία νέα βάση με καλές πιθανότητες να δοκιμάσει και πάλι μία ανοδική προσπάθεια.

Η ΔΕΗ περιμένει τα νέα από το άνοιγμα των προσφορών για τον ΔΕΔΗΕ και τις λείπει απλά μία διάσπαση των 10,25 ευρώ αν θέλει να συνεχίζει ανοδικά.

Ισχυρή βάση στα 0,70 ευρώ για την Κλουκίνας – Λάππας, που χρειάζεται κατοχύρωση των 0,75 ευρώ για να κάνουν την υπέρβαση.

Η μετοχή της Κρι – Κρί ταλανίζεται ανάμεσα στη ζώνη 8,30 - 9 ευρώ χωρίς κατεύθυνση.

Ο ΟΤΕ πάνω στις στηρίξεις του χωρίς να έχει δώσει και πάλι αντίδραση, θυμίζοντας ότι αποτελεί ασφαλή «σηματωρό» για την κίνηση της αγοράς και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Η ΕΧΑΕ χρειάζεται να γράψει το 4 μπροστά αν θέλει να πάρει και πάλι τάση.

H Briq Properties αφού πρώτα πλήρωσε τον στόχο του 2,32 με το παραπάνω, ήδη δοκιμάζει την πρώτη σημαντική στήριξη του 2,16.

Η αλήθεια είναι ότι οι αποτιμήσεις έχουν γίνει απαιτητικές και σε αρκετές περιπτώσεις απαιτούνται αποτελέσματα ή νέα ώστε οι μετοχές να δώσουν συνέχιση.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ

 

 

Ηλίας Ζαχαράκης

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text