Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 232 | JUMBO: Συνεχίζονται οι δυσκολίες εφοδιασμού

JUMBO: Συνεχίζονται οι δυσκολίες εφοδιασμού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
JUMBO: Συνεχίζονται οι δυσκολίες εφοδιασμού

 

 

 

 

JUMBO

 

Συνεχίζονται οι δυσκολίες εφοδιασμού

 

Κανένα σημάδι βελτίωσης δεν λαμβάνει ο Όμιλος Jumbo από την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Το μεταφορικό κόστος, όπως ενημερώνει η διοίκηση διατηρείται σε παράλογα επίπεδα, ενώ οι τιμές των πρώτων υλών και της ενέργειας συνεχίζουν να αυξάνονται.

Κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου του 2021, οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 9%, ενώ μόνο για τον μήνα Αύγουστο οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 3% με όλα τα καταστήματα να είναι ανοικτά και να λειτουργούν με περιορισμούς ως προς τον αριθμό των ατόμων που εισέρχονται στο χώρο.

 

Στην Ελλάδα, τον Αύγουστο, μαζί με το ηλεκτρονικό κατάστημα οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά περίπου 7% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020, ενώ συνολικά, για το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου, οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Στην Κύπρο, τον Αύγουστο, οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 2%, ενώ για το σύνολο του οκταμήνου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με το οκτάμηνο του 2020. Στην Βουλγαρία, τον Αύγουστο οι πωλήσεις μειώθηκαν 2% ενώ για το σύνολο της περιόδου αυξήθηκαν κατά 13%. Τέλος, στην Ρουμανία, οι πωλήσεις τον Αύγουστο κατέγραψαν αύξηση 5% και για το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου υπήρξε αύξηση 24% σε σχέση με αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

 

Όταν αναφερόμαστε στην Jumbo και στις πωλήσεις παιχνιδιών, θα πρέπει να έχουμε πάντα στο νού μας, ότι οι πωλήσεις που δεν έγιναν μέσα σε ένα μήνα είναι χαμένες πωλήσεις, σε αντίθεση με ένα κατάστημα που πουλά διαρκεί καταναλωτικά αγαθά (π.χ. ΙΚΕΑ), καθώς η αγορά παιχνιδιού έχει εποχικότητα και συνήθως καλύπτει μια βραχυχρόνια ανάγκη, ενώ μια κουζίνα ή ένα ψυγείο θα αποτελεί μία περισσότερο μόνιμη ανάγκη για ένα νοικοκυριό, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις αυτών των καταστημάτων να μετακυλίονται στους επόμενους μήνες.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα του α' εξαμήνου 2021, θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, μετά την λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η μετοχή από την αρχή του έτους μέχρι την 6/9/2021, σημειώνει πτώση 7,7%, έναντι € 13,2 του Γενικού Δείκτη. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας (στις 6/9/2021) έφτανε στα €  1,8 δισεκατομμύρια. Η σχέση Ρ/Ε (2020) υπολογίζεται σε 12,9 .

 

Δείτε το δελτίο τύπου του οκταμήνου, εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text