Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Oμιλος Quest: Στα 40-55 εκατ. ευρώ οι φετινές επενδύσεις

Oμιλος Quest: Στα 40-55 εκατ. ευρώ οι φετινές επενδύσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Oμιλος Quest: Στα 40-55 εκατ. ευρώ οι φετινές επενδύσεις

Μεταξύ των 40 και των 55 εκατ. ευρώ προβλέπεται να κυμανθούν οι φετινές επενδύσεις της Quest Holdings, ποσό που είναι πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο περυσινό (26 εκατ. ευρώ) και κυρίως αναμένεται να «τρέξει» κατά το τελευταίο τετράμηνο της χρονιάς.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η διοίκηση του εισηγμένου ομίλου στο χθεσινό conference call προς τους αναλυτές, μεταξύ των επενδυτικών κινήσεων που αναμένονται στο δεύτερο φετινό εξάμηνο συγκαταλέγονται 12 εκατ. ευρώ για υποδομές στην ACS (νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις), κοντά στα 3 εκατ. ευρώ για την εξαγορά φωτοβολταϊκών μονάδων, 3,8 εκατ. για την απόκτηση του 60% της εταιρείας Intelli Solutions που ήδη ανακοινώθηκε και κοντά στα 25 εκατ. ευρώ για την ένταξη στον όμιλο της Γ.Ε. Δημητρίου (επέκταση στα κλιματιστικά, όπου στα 25 εκατ. πέρα από το ποσό της επένδυσης περιλαμβάνεται και το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων κίνησης που θα χρειαστούν), όταν και αν υπάρξει η θετική σχετική δικαστική απόφαση για την αναδιάρθρωση των χρεών της εταιρείας.

Ζητούμενο ωστόσο -σύμφωνα με αναλυτές- αποτελεί η μελλοντική επενδυτική πολιτική του εισηγμένου ομίλου, καθώς μετά την αναμενόμενη (πιθανότατα έως το τέλος του έτους, όπως δηλώθηκε) ολοκλήρωση της πώλησης της Cardlink έναντι 93 εκατ. ευρώ, το θετικό καθαρό ταμείο του ομίλου θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο (καθαρός δανεισμός 20,6 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου του 2021 και μάλιστα αυξημένος λόγω εποχικών παραγόντων που θα αναστραφούν έως το τέλος της χρονιάς).

Η διοίκηση της Quest Holdings επανέλαβε την εκτίμησή της για διψήφιο ποσοστό ανόδου πωλήσεων, EBITDA και προ φόρων κερδών μέσα στο 2021, με το σύνολο των θυγατρικών να κινείται ανοδικά. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι και το τρίτο φετινό τρίμηνο κινείται ικανοποιητικά, ενώ θεώρησε ως πολύ πιθανό το ενδεχόμενο οι ρυθμοί αύξησης του δευτέρου εξαμήνου να είναι χαμηλότεροι από αυτούς του πρώτου.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα, η διοίκηση σημείωσε ότι μέχρι τώρα τα έχουν καταφέρει αρκετά καλά προκειμένου να μην υπάρχουν ελλείψεις προϊόντων.

Κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο ο όμιλος Quest σημείωσε αύξηση 47,2% στις πωλήσεις, 44,6% στη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA), 94,1% στα προ φόρων κέρδη (ΕΒΤ) και 111,9% στα καθαρά μετά φόρων κέρδη (ΕΑΤ), που ανήλθαν στα 23,39 εκατ. ευρώ.

 

Στέφανος Kοτζαμάνης

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text