Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ενίσχυση εσόδων κατά 35% για την Intralot

Ενίσχυση εσόδων κατά 35% για την Intralot

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ενίσχυση εσόδων κατά 35% για την Intralot

Σημαντική βελτίωση εμφάνισαν τα μεγέθη της Intralot κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020, με τα παιχνίδια λοταρίας να αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στα έσοδα του ομίλου.

Ειδικότερα, σε ετήσια βάση, ο όμιλος ενίσχυσε κατά 34,4% –στα 202,6 εκατ. ευρώ– τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, όπου τη μεγαλύτερη συνεισφορά (60%) έχουν τα παιχνίδια λοταρίας, με τον αθλητικό στοιχηματισμό –που συμβάλει με 18,3% στον τζίρο– να έπεται. Οι καθαρές πωλήσεις μετά από κέρδη νικητών (GGR) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ενισχύθηκαν κατά 28,5%, στα 164 εκατ. ευρώ.

«Οι ισχυρές επιδόσεις της Intralot συνεχίστηκαν και στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, με αποτέλεσμα την αύξηση του Ebitda κατά 106,5% τους πρώτους έξι μήνες του 2021 και των εσόδων κατά 34,4%. Αυτά τα οικονομικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους της Intralot στις αρχές Αυγούστου, θέτουν την εταιρεία σε μια σταθερή πορεία για να αναδείξει τις δυνατότητές της στις βασικές της αγορές, να δημιουργήσει νέες συνεργασίες και να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες στο πλαίσιο της νέας και σημαντικά απομοχλευμένης κεφαλαιακής δομής με ένα πιο αποδοτικό μοντέλο λειτουργίας», δήλωσε χθες κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intralot Σωκράτης Π. Κόκκαλης.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές για το πρώτο εξάμηνο του 2021 ενισχύθηκαν κατά 183,4%, σε 51,3 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda) διευρύνθηκαν κατά 106,5%, σε 54,3 εκατ. ευρώ, έχοντας ενισχυθεί από την ισχυρή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας στις ΗΠΑ και από τις βελτιωμένες πωλήσεις και τα μειωμένα έξοδα στο Μαρόκο. Oπως και από τη βελτιωμένη επίδοση του κύκλου εργασιών της τουρκικής Bilyoner και από τον αντίκτυπο της COVID-19 κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Ωστόσο, η αύξηση του Ebitda αντισταθμίστηκε μερικώς από τις υψηλότερες πωλήσεις εμπορευμάτων, τo εφάπαξ κόστος για την έναρξη του νέου έργου στην Κροατία το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και το υψηλότερο μέσο ποσοστό απόδοσης (payout) στη Μάλτα το πρώτο εξάμηνο του 2021. Σε αυτά προστίθενται η αρνητική επίδραση των συναλλαγματικών διακυμάνσεων της Intralot σε ΗΠΑ και Τουρκία, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από την ευνοϊκότερη διακύμανση των συναλλαγματικών ισοτιμιών στην Αυστραλία.

Η Intralot εμφάνισε ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (NIATMI) ύψους 17,6 εκατ. ευρώ, οι οποίες έχουν υποχωρήσει κατά 57,8% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2020. Κατά τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς, οι καθαρές επενδύσεις του ομίλου μειώθηκαν κατά 37,5%, σε 9,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα και ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκαν σε 83,2 εκατ. ευρώ και 646 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι αρχές Αυγούστου η Intralot ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των δύο συναινετικών συμφωνιών ανταλλαγής, επιτυγχάνοντας επέκταση της ημερομηνίας λήξης των oμολογιών του 2021 κατά τουλάχιστον τρία έτη, γεγονός που επιτρέπει στην εταιρεία να εξασφαλίσει συνολική απομόχλευση 163 εκατ. ευρώ.

 

Δημήτρης Δελεβέγκος

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text