Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Fitch: Μία χρεοκοπία της Evergrande ενδεχομένως να έχει ευρύτερες επιπτώσεις

Fitch: Μία χρεοκοπία της Evergrande ενδεχομένως να έχει ευρύτερες επιπτώσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Fitch: Μία χρεοκοπία της Evergrande ενδεχομένως να έχει ευρύτερες επιπτώσεις

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο οίκος χρηματοπιστωτικής αξιολόγησης Fitch καθώς ανακοίνωσε ότι πολυάριθμοι τομείς θα μπορούσαν να εκτεθούν σε υψηλό πιστωτικό ρίσκο, αν η εταιρεία ακινήτων Evergrande χρεοκοπήσει.

«Πιστεύουμε ότι μία χρεοκοπία θα ενισχύσει την πιστωτική πόλωση μεταξύ των κατασκευαστών οικιών και θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις σε μερικές μικρότερες τράπεζες. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι οι συνολικές επιπτώσεις στον τραπεζικό τομέα θα είναι διαχειρίσιμες» ανέφερε αργά χθες, σε μία ανακοίνωσή του ο οίκος Fitch.

Ο οίκος Fitch, όπως αναφέρει το ΑΕΠ, υποβάθμισε τον όμιλο China Evergrande Group στο “CC” από “CCC+” στις 7 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θεωρεί ως πιθανή, κάποια μορφή χρεοκοπίας του.

Ο κολοσσός ακινήτων

Με 200.000 υπαλλήλους και 3,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας να εξαρτώνται από τις δραστηριότητές της, η Evergrande είναι ένας πραγματικός γίγαντας των ακινήτων. Είναι όμως και μία από τις πιο καταχρεωμένες εταιρείες του κόσμου, με τα χρέη της των 300 δισ. δολαρίων να εξελίσσονται σε ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κινεζικής οικονομίας.

Η εταιρεία κατηγόρησε τις «συνεχιζόμενες αρνητικές αναφορές στα ΜΜΕ» για την αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των πωλήσεων τον Σεπτέμβριο – συνήθως έναν ισχυρό μήνα για τις πωλήσεις στην Κίνα.

Η Evergrande είπε επίσης ότι δύο από τις θυγατρικές της παρέλειψαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις εγγύησης για προϊόντα διαχείρισης πλούτου αξίας 934 εκατ. Γιουάν (145 εκατ. δολαρίων) που εκδόθηκαν από τρίτους.

Η Evergrande είναι μία από τις πιο χρεωμένες εταιρείες στον κόσμο και έχει δει τις μετοχές της να πέφτουν 75% φέτος.

 

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text