Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | "Φορτσάρει" για dry port στη Σερβία ο ΟΛΘ

"Φορτσάρει" για dry port στη Σερβία ο ΟΛΘ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
"Φορτσάρει" για dry port στη Σερβία ο ΟΛΘ

Ιδιαίτερη έμφαση στην προσέλκυση εμπορικής δραστηριότητας και φορτίων μεταξύ Θεσσαλονίκης και βαλκανικών χωρών, δίνει η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος της πόλης.

Όπως είπε σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση, στο περιθώριο της ΔΕΘ, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. του ΟΛΘ, Αθανάσιος Λιάγκος, στόχος είναι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 να ιδρυθεί και δεύτερο dry port, αυτήν τη φορά στη Σερβία. "Οι ομάδες εργασίας βρίσκονται στη χώρα και κοιτάζουν τις αγορές" σχολίασε.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2020, ο ΟΛΘ ίδρυσε το πρώτο dry port στη Σόφια. Έτσι, από τον Ιανουάριο του 2021 το λιμάνι παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις εμπορευματικών μεταφορών και εφοδιαστικής αλυσίδας μέσω της απευθείας σιδηροδρομικής σύνδεσης με το dry port της Βουλγαρίας.

"Προσπαθούμε στρατηγικά να αναπτύξουμε όλο το κομμάτι του βόρειου τόξου. Ο ζωτικός μας χώρος είναι η περιοχή των Βαλκανίων" τόνισε ο κ. Λιάγκος. "Πρόκειται για δύσκολες αγορές, οι οποίες χρειάζονται τεχνογνωσία, αλλά κάναμε την αρχή και συνεχίζουμε" συμπλήρωσε.

Τα dry ports είναι τερματικοί σταθμοί στην ενδοχώρα, οι οποίοι συνδέονται με τα λιμάνια - οδικά, σιδηροδρομικά - και προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες. "Τα λιμάνια για να λειτουργούν με ορθό και λειτουργικό τρόπο χρειάζονται τα dry ports" σημειώνουν αναλυτές.

Τουριστική ανάπτυξη

Παράλληλα, ο κ. Λιάγκος αναφέρθηκε και στις τουριστικές προοπτικές του λιμένα, μετά το επιτυχημένο καλοκαίρι σε κρουαζιέρα και ακτοπλοΐα. Υπενθυμίζεται πως η συμπρωτεύουσα έγινε φέτος μετά από αρκετά χρόνια home port για την κρουαζιέρα, λιμάνι, δηλαδή, έναρξης και τερματισμού ταξιδιών, με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών.

Όπως ανέφερε, το διάστημα 3-5 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο συμβούλιο χρηστών λιμένος, κατά το οποίο, μεταξύ άλλων, θα προετοιμαστεί το έδαφος για να ανοίξουν δίαυλοι με εταιρείες και operators της κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διοίκησης του ΟΛΘ, το 30% του homeporting φέτος προήλθε από βαλκανικές χώρες. "Ανοίξαμε κι άλλη μία πύλη εισόδου τουρισμού" σημείωσε ο κ. Λιάγκος.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς για διατήρηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του λιμένα "χειμώνα, καλοκαίρι", όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: capita.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text