Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Αυξάνονται και πληθύνονται οι επενδύσεις σε real estate στη Ριβιέρα

Αυξάνονται και πληθύνονται οι επενδύσεις σε real estate στη Ριβιέρα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ιδιαίτερα ισχυρή παραμένει η κατασκευαστική δραστηριότητα στα Νότια Προάστια της Αττικής, τα οποία παραδοσιακά, λόγω της γειτνίασής τους με τη θάλασσα, έθελγαν όσους αναζητούσαν στέγη. Ωστόσο, το project του Ελληνικού, σε συνδυασμό με τα σημαντικά έργα ανάπλασης της Αττικής Ριβιέρας, έχουν παγιώσει τόσο το επενδυτικό ενδιαφέρον όσο και τη ζήτηση από νοικοκυριά που αναζητούν, όσο το δυνατόν, πιο ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης.

Αυτό είναι το υπόβαθρο βάσει του οποίου σειρά μεγάλων και μικρών έργων, δρομολογούνται στα Νότια προάστια, όπου οι τιμές, σε λιγοστές περιπτώσεις και για ιδιοκτησίες με μεγάλη παλαιότητα, ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ και ενδέχεται να αγγίζουν ακόμη και τις 10.000 ευρώ για υπερπολυτελείς κατοικίες. Ποια είναι όμως, τα μεγαλύτερα projects;

Προ ημερών, εντάχθηκε στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, η οικιστική ανάπτυξη, που έχει σηκώσει «αρκετή σκόνη» στη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, της οποίας η δημοτική αρχή αντιδρά. Πρόκειται για το οικιστικό συγκρότημα  που σχεδιάζει σε οικόπεδο 71 στρεμμάτων στη Βούλα η κοινοπραξία Hines-Henderson. To έργο περιλαμβάνει 250 έως 350 διαμερίσματα και κατοικίες γυμναστήρια, πισίνες, παιδικές χαρές, ασφάλεια και υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η κοινοπραξία στοχεύει στη δημιουργία ενός Premium οικιστικού προϊόντος, προϋπολογισμού 136 εκατ. ευρώ, που θα απευθύνεται, κατά βάση, σε…παχύτερα πορτοφόλια, καθώς υπολογίζεται ότι οι τιμές των κατοικιών δεν θα είναι μικρότερες από 3.000 ευρώ ανά τ.μ.

Το σχεδιαζόμενο έργο των δύο εταιρειών αποτελεί κομμάτι του παζλ των πολυτελών κατοικιών στα Νότια προάστια, όπου κυρίαρχη θέση καταλαμβάνει το Ελληνικό. Κατά την πρώτη φάση του έργου συνολικού προϋπολογισμού της τάξεως των 8 δισ. ευρώ, διάρκειας πέντε ετών, θα δοθεί έμφαση στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου. Από τις συνολικά 10.000 κατοικίες που θα κατασκευαστούν και θα πωληθούν σε βάθος 25 ετών, την πρώτη πενταετία θα διατεθούν προς πώληση αρκετές εκατοντάδες.

Τη δική του θέση στο παζλ καταλαμβάνει και τo πρώτο city resort της Αθήνας, που θα βρίσκεται στην έκταση 285 στρεμμάτων «Αστέρια» της Γλυφάδας σε κοντινή απόσταση από τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Τα σχέδια περιλαμβάνουν ξενοδοχείο πέντε αστέρων και 400 κλινών που θα διαχειρίζεται διεθνής ξενοδοχειακός όμιλος και θα συνυπάρχει με επιπλωμένες πολυτελείς βίλες, με την επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ να υλοποιεί το επενδυτικό σχήμα της Grivalia Hospitality στο οποίο συμμετέχει με ποσοστό μειοψηφίας ο όμιλος Παπαθεοχάρη. Η νέα αυτή ανάπτυξη υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμη το 2022.

Στις παραπάνω μεγάλες σημαντικές οικιστικές αναπτύξεις συμπληρωματικό ρόλο στο εγχείρημα της προσέλκυσης εύπορων ατόμων στα Νότια προάστια, διαδραματίζει η νέα μαρίνα στον Αστέρα Βουλιαγμένης που βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής. Μετά από την ολοκλήρωση των έργων, η μαρίνα Βουλιαγμένης θα μπορεί να υποδέχεται συνολικά 59 σκάφη αναψυχής, συμπεριλαμβανομένων super και mega yachts.

Από το σύνολο των σκαφών, τα 46 θα είναι κάτω από 40 μέτρα, πέντε σκάφη θα είναι έως 45 μέτρα, άλλα τόσα έως 50 μέτρα, δύο έως 60 μέτρα, ενώ η μαρίνα θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού και ενός σκάφους άνω των 70 μέτρων σε μήκος.

Με βάση τη χωρητικότητα της μαρίνας τώρα, μπορούν να εξυπηρετούνται έως 103 σκάφη αναψυχής το μήκος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 50 μέτρα.

Νέα projects

Εκτός από τα παραπάνω έργα – μαμούθ, σημαντικός είναι ο αριθμός των μικρότερων οικιστικών projects που είτε αναβαθμίζουν την αξία των κατοικιών είτε ενισχύουν το απόθεμα των κατοικιών στα Νότια Προάστια. Ενδεικτικά, στην πρώτη κατηγορία, ανήκουν το νέο Δημαρχείο Αλίμου, που θα κατασκευαστεί στην οδό Θουκυδίδου 73, σε οικόπεδο 1,7 στρεμμάτων και θα διαθέτει εμβαδόν 660 τ.μ. και 48 θέσεις στάθμευσης. Παράλληλα, η δημοτική αρχή δρομολογεί την κατασκευή στις οδούς Αλαμάνας, Λευκωσίας και Ικαρίας αθλητικές εγκαταστάσεις 5.245 τ.μ. που θα βρίσκονται σε οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων.

Η δεύτερη κατηγορία, μικρότερα δηλαδή, projects που ενισχύουν το διαθέσιμο στοκ κατοικιών είναι πολυπληθής. Περιλαμβάνει πολυτελείς οικιστικές αναπτύξεις των εταιριών Evolo luxury properties, της, εν Ελλάδα, θυγατρικής της ολλανδικής Sturdious και της εταιρίας ανάπτυξης ακινήτων Ten Brinke σε Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη και Γλυφάδα.

Το προσεχές διάστημα η προσφορά θα αυξηθεί, επειδή θα διατεθούν περισσότερα ακίνητα προς αξιοποίηση. Ενδεικτικά, η Εκκλησία της Ελλάδος έχει στην κυριότητά της εκτάσεις στη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, οι οποίες όμως, είναι «μπλεγμένες» σε γραφειοκρατικό και νομικό κυκεώνα, ενώ η Μονή Πετράκη κατέχει περίπου 1.800 στρέμματα πάνω από την Λίμνη Βουλιαγμένης.

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text