Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Μιούλερ (ΕΚΤ): H Τράπεζα ίσως αυξήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης όταν λήξει το PEPP

Μιούλερ (ΕΚΤ): H Τράπεζα ίσως αυξήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης όταν λήξει το PEPP

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μιούλερ (ΕΚΤ): H Τράπεζα ίσως αυξήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης όταν λήξει το PEPP

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συζητήσει το ενδεχόμενο ενίσχυσης του τακτικού προγράμματος αγορών ομολόγων όταν το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω της πανδημίας (PEPP) λήξει, αν και δεν είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει σε μία αύξηση, δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας Μάντις Μιούλερ.

Αν και η ανάκαμψη της Ευρωζώνης αναμένεται να επιτρέψει στην ΕΚΤ να τερματίσει το πρόγραμμα για την πανδημία ύψους 1,85 τρισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2022, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θα συζητήσουν πώς να αποφύγουν τον κίνδυνο εκτροχιασμού της ανάκαμψης όταν αποσύρουν την έκτακτη στήριξη.

Μια επιλογή θα είναι να αυξηθούν οι αγορές στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού (APP) πάνω από τα 20 δισ. ευρώ που είναι σήμερα, δήλωσε ο Μιούλερ σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Οι δηλώσεις του δείχνουν τη δύσκολη συζήτηση που έχουν μπροστά τους οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας, σημειώνει το Bloomberg, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν στελέχη της κεντρικής τράπεζας που ανησυχούν ότι η επιστροφή στο καθεστώς προ της πανδημίας θα πλήξει ιδιαίτερα τις υπερχρεωμένες χώρες που δεν είναι ακόμα έτοιμες να τα καταφέρουν χωρίς τη στήριξη της ΕΚΤ.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text