Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Ουάσιγκτον: Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων κατά της Huawei

Ουάσιγκτον: Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων κατά της Huawei

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ουάσιγκτον: Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων κατά της Huawei

Το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων κατά της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Huawei, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, άφησε ανοιχτό η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο, την ώρα που Ρεπουμπλικάνοι πιέζουν για περισσότερα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι η Huawei αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια και ασκεί πιέσεις σε άλλες χώρες προκειμένου να μην χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό της κινεζικής εταιρίας στα δίκτυα επόμενης γενιάς 5G. Επικαλούμενες τις σχέσεις της Huawei με την κινεζική κυβέρνηση και τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις αυτές καθιστούν την Huawei ευάλωτη «στην άσκηση πιέσεων από την κινεζική κυβέρνηση, για συμμετοχή σε κατασκοπεία».

Ερωτηθείσα σχετικά με την Huawei σε συνέντευξή της στο Reuters, η Ραϊμόντο εξήγησε ότι είχε πει σε Ρεπουμπλικάνους βουλευτές τον Ιανουάριο ότι «δεν θα είμαι ήπια και τώρα υπάρχει η απόδειξη – δεν ήμασταν ήπιοι. Δεν πρέπει να ανησυχούν».

Τον Μάιο του 2019 η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε την Huawei στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ. Η Ραϊμόντο δήλωσε ότι η λίστα «είναι ήδη ένα παντοδύναμο εργαλείο στην εργαλειοθήκη μας και θα τη χρησιμοποιήσουμε εξαντλώντας κάθε διαθέσιμο περιθώριο για την προστασίας της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ». «Θα κάνουμε περισσότερα; Αν χρειαστεί, ναι» πρόσθεσε.

Η Huawei αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της Ραϊμόντο..

Η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου δήλωσε πως οι αμερικανικές αρχές συνεχίζουν να προσθέτουν και άλλες εταιρείες στη «μαύρη λίστα». Τον Ιούνιο συμπεριλήφθηκαν άλλες πέντε κινεζικές εταιρείες, οι οποίες, σύμφωνα με το υπουργείο, εμπλέκονταν σε εξαναγκαστική εργασία των Ουιγούρων και άλλων μουσουμανικών μειονοτήτων στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ.

Πηγή: Reuters

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text