Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Τιμές ηλεκτρισμού: Αύξηση 80% στο κόστος ρεύματος την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου

Τιμές ηλεκτρισμού: Αύξηση 80% στο κόστος ρεύματος την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τιμές ηλεκτρισμού: Αύξηση 80% στο κόστος ρεύματος την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου

Αυξημένα κατά 17,28% εμφανίζονται τα τιμολόγια των ιδιωτών προμηθευτών ενέργειας τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, τα οποία κυμάνθηκαν από 101,58 έως 167,78 με μέσο όρο τα 126,60 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Συνολικά, από την αρχή του Μάϊου 2021, η μέση τιμή των εναλλακτικών παρόχων αυξήθηκε κατά 37,49% ενώ ο συνολικός δείκτης ανταγωνιστικών χρεώσεων που περιλαμβάνει και την ΔΕΗ αυξήθηκε κατά 24,53%.

Το εντυπωσιακό στοιχείο σύμφωνα με το Δείκτη Τιμών Ρεύματος που υπολογίζει το allazorevma.gr, η πρώτη ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών ρεύματος στην Ελλάδα, είναι ότι οι αυξήσεις στο κόστος της χονδρικής από τον Μάϊο του 2021 μέχρι σήμερα έχουν φτάσει περίπου το 80%.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει ταβάνι, πόσο ψηλό είναι και κυρίως πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, για το οποίο όμως απάντηση δεν μπορεί να δοθεί ακόμη όσο συνεχίζεται η ανοδική κούρσα των τιμών.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ο Δείκτης Ανταγωνιστικών τιμών αυξήθηκε από 116,60 σε 135, 84 ευρώ την μεγαβατώρα.

Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις έμειναν σταθερές στα 55,83 ευρώ την μεγαβατώρα, οπότε ο Συνολικός Δείκτης Τιμών Ρεύματος για οικιακούς καταναλωτές,  περιλαμβανομένου του ΦΠΑ αυξήθηκε από 182,78 σε 203,18 ευρώ την μεγαβατώρα.

Στο Πίνακα που ακολουθεί φαίνεται η εξέλιξη του κόστους της αγοράς και των τιμών των εναλλακτικών και της ΔΕΗ. Τα περιθώρια των εναλλακτικών παρόχων παραμένουν αρνητικά και της ΔΕΗ συγκλίνουν στο μηδέν.

Πηγή: newmoney.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text