Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Μέτρα στήριξης των ΜμΕ, εν μέσω κλίματος ανασφάλειας ζητάει το ΒΕΑ

Μέτρα στήριξης των ΜμΕ, εν μέσω κλίματος ανασφάλειας ζητάει το ΒΕΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μέτρα στήριξης των ΜμΕ, εν μέσω κλίματος ανασφάλειας ζητάει το ΒΕΑ

Το κλίμα ανασφάλειας και αγωνίας για την επιβίωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που καλλιεργείται τις τελευταίες ώρες, έρχεται να επισφραγίσει μια περίοδο που η "ραχοκοκαλιά" της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται αντιμέτωπη με τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί η υγειονομική κρίση.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση καλείται να ανακοινώσει άμεσα μέτρα στήριξης της ρευστότητας και της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε αντιδιαστολή με τις αναφορές για συγχωνεύσεις και περιορισμό των μικρομεσαίων.

Άμεση λοιπόν ανάγκη, όπως εκφράζεται από τις επιχειρήσεις – μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, είναι, η στήριξή τους μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, για την πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

Την ίδια στιγμή οι μικρομεσαίοι, με προϋποθέσεις επιβίωσης και προοπτική ανάπτυξης, στην προσπάθειά τους να απαγκιστρωθούν από την ανάγκη της τραπεζικής ρευστότητας, βλέπουν σήμερα, το Ταμείο Ανάκαμψης, ως την τελευταία ευκαιρία, για διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 85% των επιχειρήσεων, δεν έχουν πρόσβαση σε καμία μορφή δανεισμού, γεγονός που αποδείχθηκε πρόσφατα, όταν το 2020 μόνο 40.000 επιχειρήσεις από τις 840.000 μπόρεσαν να πάρουν δάνεια.

Ο κίνδυνος για την συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων να εγκλωβιστούν υπερχρεωμένες και χωρίς εγγυήσεις, σε μια φθίνουσα πορεία, με προδιαγεγραμμένο τέλος το κλείσιμο, είναι πλέον ορατός. Μια τέτοια εξέλιξη, θα έχει τεράστιες και αλυσιδωτές συνέπειες, τόσο στην ελληνική οικονομία, όσο και την κοινωνία, δεδομένου ότι οι ΜμΕ, αποτελούν το 97% της ελληνικής παραγωγικής διαδικασίας.

Το Επιμελητήριο έχει εγκαίρως καταθέσει, πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων, προκειμένου να μπορέσουν οι ελληνικές πολύ μικρές επιχειρήσεις να μεγαλώσουν, να δικτυωθούν, να μεταβιβαστούν, όπως: φορολογικά κίνητρα διαδοχής και δικτύωσης, αποτελεσματική συμβουλευτική υποστήριξη μέσω των Επιμελητηρίων, επιχειρηματικό ΑΦΜ για όλες τις μορφές επιχειρήσεων - και τις ατομικές.

"Το Β.Ε.Α. ως θεσμικός φορέας εκπροσώπησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, πιστεύουμε και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα περιλαμβάνει το σύνολο των επιχειρήσεων και ιδιαιτέρως τις μικρομεσαίες και δεν θα οδηγεί σε αποκλεισμούς, με καταστροφικές για την πλειονότητα των ΜμΕ, συνέπειες.

Περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία, να εισακούσει τις δημιουργικές και αναπτυξιακές προτάσεις μας και να μας καλέσει στο τραπέζι των συζητήσεων. Αυτή, θα είναι για μας, η καλύτερη αντιμετώπιση των επιχειρηματιών από το Κράτος", καταλήγει ο πρόεδρος του Β.Ε.Α. Παύλος Ραβάνης.

 

Πηγή: capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text