Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί σήμερα (Δευτ, 27/9/21) να αντιδράσει μετά το πωλητικό χτύπημα της περασμένης εβδομάδας

Ο ΓΔ δεν μπορεί σήμερα (Δευτ, 27/9/21) να αντιδράσει μετά το πωλητικό χτύπημα της περασμένης εβδομάδας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ικανοποιεί η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από δυο δυο συνεδριάσεις διανομών της περασμένης εβδομάδας και μετά την κάπως ισχυρή -6% σεπτεμβριάτικη διόρθωση, δεν μπορεί σήμερα να αντιδράσει ανοδικά αρκούμενος σε φτωχή άνοδο +0,20% (στις 877 μονάδες, στις 4.15 μμ) με περιορισμένο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, έναντι σχεδόν 100 εκατ των δύο τελευταίων πτωτικών συνεδριάσεων) και σε αντίθεση με τους κύριους ξένους δείκτες οι οποίοι έχουν ανακτήσει περίπου τις μισές απώλειες της σεπτεμβριάτικης διόρθωσης.

Παραμένουμε λοιπόν επιφυλακτικοί για την δύναμη της αγοράς να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση. Θα αναθαρυνθούμε εάν ο ΓΔ ανακτήσει τις 900 μονάδες όπου εκεί περίπου διέρχονται οι ΕΚΜΟ30 και ο μέσος άξονας του δίμηνου εύρους του.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές εμπορεύσιμες μετοχές ξεπερνούν οριακά σε αριθμό τις καθοδικές ενώ δύο μετοχές, οι ΕΠΣΙΛ και ΕΛΛΑΚΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΑΤΤΙΚΑ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή αντίστοιχα σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΚΕΚΡΩΨ με στροφέα τα 2,3 ευρώ, ΕΥΡΩΒ 0,87, ΙΝΤΚΑ 2,5, ΕΤΕ 2,75, ΣΑΡ 9, ΠΛΑΚΡ 18,5. ΕΥΠΙΚ 5,77 και ΒΥΤΕ 2,9.

Νέα ψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον η πυραυλική ΕΠΣΙΛ (με περίπου 4πλασιασμό τιμής μέσα σε ένα εξάμηνο).

Νέα χαμηλά σημειώνει σήμερα μόνον η ΕΧΑΕ.

ΔΤΡ : πολύ καλή είναι η συμπεριφορά του Δείκτη Τραπεζών που στην Σεπτεμβριάτικη διόρθωση κινείται πολύ κοντά στην μέση του 5μηνου εύρους του των 500-650 μονάδων.

Αδύναμη είναι αυτή τη στιγμή η ανοδική αντίδραση της ΔΕΗ (+0,60%) καθώς και του ΜΥΤΙΛ (+0,57%) μετά από τις πολύ μεγάλες τους διορθώσεις, -24% και -13% αντίστοιχα (έναντι -6% του ΓΔ) κατά την τελευταία 30ήμερη διόρθωση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text