Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Αναφορά δικηγόρων στον Άρειο Πάγο για τη ΔΕΗ: «Αποχρώσες ενδείξεις για χειραγώγηση μετοχών»

Αναφορά δικηγόρων στον Άρειο Πάγο για τη ΔΕΗ: «Αποχρώσες ενδείξεις για χειραγώγηση μετοχών»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αναφορά δικηγόρων στον Άρειο Πάγο για τη ΔΕΗ: «Αποχρώσες ενδείξεις για χειραγώγηση μετοχών»

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν έξι δικηγόροι στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν συνάγεται ότι υπάρχουν «αποχρώσες ενδείξεις για την διάπραξη του αδικήματος της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο». Παράλληλα καταγγέλλουν και την «ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος».

Στην αναφορά τους, οι δικηγόροι Αγ. Τάτσης, Χρ. Πετράκος, Γ. Λιάπης, Κ. Χαρίτος, Γ. Κακουλάκης και Λ. Στάμος επικαλούνται δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».

Οι δικηγόροι, όπως αναφέρουν, θέτουν υπ' όψιν της Εισαγγελίας τις σχετικές καταγγελίες ζητούν τις κατά νόμον ενέργειες των αρχών.

Η μηνυτήρια αναφορά

Να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό έχουν ζητήσει έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και το Κίνημα Αλλαγής, αφήνοντας σαφείς αιχμές για πιθανή χειραγώγηση της μετοχής της ΔΕΗ αλλά και για σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης.

Πηγή: tvxs.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text