Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 233 | FLEXOPACK: Προβλέπονται μειωμένες επιδόσεις για το σύνολο του 2021

FLEXOPACK: Προβλέπονται μειωμένες επιδόσεις για το σύνολο του 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
FLEXOPACK: Προβλέπονται μειωμένες επιδόσεις για το σύνολο του 2021

 

 

 

 

FLEXOPACK

 

Προβλέπονται μειωμένες επιδόσεις για το σύνολο του 2021

 

Ηττήθηκε από τις προκλήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος, η Flexopack, παρουσιάζοντας, κατά το α’ εξάμηνο, μειωμένες πωλήσεις και κερδοφορία. Το αυξημένο κόστος πρώτων υλών, το αυξημένο μεταφορικό κόστος, οι “ανωμαλίες” στην εφοδιαστική αλυσίδα που οδήγησαν σε ελλείψεις πρώτων υλών και ένα δυνατό α΄εξάμηνο του 2020 -καθώς υπήρξε μεγαλύτερη κατανάλωση στα supermarket λογω καραντίνας- ήταν και οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν την Flexopack σε αυτό το αποτέλεσμα.

 

Οι διοίκηση, σε προηγούμενες ενημερώσεις της, αναφερόμενη στα προβλήματα που αφορούν τα αυξημένα κόστη, είχε επισημάνει πως αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα μετακυλίοντας ένα μέρος του κόστους στις τιμές, εδώ. Παράλληλα αρκετά ελπιδοφόρο ήταν το γεγονός όπου ανακοίνωσε το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους € 30,0 για την επόμενη τριετία, το οποίο θα αφορά τις παραγωγικές μονάδες τη Ελλάδας, της Πολωνίας και της Αυστραλίας.

Όμως, δεν είχε διατυπωθεί η εκτίμηση, ή έστω η επιφύλαξη, ότι, οι εξελίξεις θα οδηγούσαν σε μείωση του κύκλου εργασιών (-2,7%) και μειωμένη κερδοφορία (-23,8%). Η αρνητική εξέλιξη αποτέλεσε έκπληξη για την αγορά, καθώς την ημέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων η μετοχή έκλεισε με απώλειες 8,2%.

Κρίνουμε ότι, η διοίκηση θα έπρεπε να είχε προειδοποιήσει για συγκεκριμένα προβλήματα, τα οποία ήταν γνωστά, όταν, στις 31/5/2021, πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των αναλυτών (εδώ).

Iσως η διοίκηση θα έπρεπε να μας προετοιμάσει καλύτερα για τα αποτελέσματα που θα έρθουν.

 

Στις προοπτικές του β΄εξαμήνου, η διοίκηση αναφέρει πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επηρεαστούν αρνητικά, το β΄εξάμηνο και κατ΄επέκταση οι συνολικές επιδόσεις του 2021. Παρόλα αυτά, ενημερώνει πως διαθέτει ικανοποιητική κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα και συνεχίζει να είναι απόλυτα συνεπής έναντι των υποχρεώσεών της, ενώ προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να κατορθώσει να απορροφήσει τους κραδασµούς της οικονοµικής διαταραχής.

 

Χρηματιστηριακά, η μετοχή από την αρχή του έτους μέχρι την 21/9/2021 σημειώνει απώλειες 22,3% έναντι ανόδου 10,5% του Γενικού Δείκτη. Η εμπορευσιμότητα της μετοχή παραμένει πολύ χαμηλή, γεγονός βέβαια που τροφοδοτείται και την πορεία των οικονομικών μεγεθών. Ο μέσος ετήσιος όγκος συναλλαγών για το 2021 φτάνει τα 503 τεμάχια από 1.118 το 2020. Η μέση ετήσια αξία συναλλαγών φτάνει τα € 4.275 έναντι € 7.914 και οι μέσες πράξεις φτάνουν τις 5 από 7 το 2020. Από την 31/12/2018 μέχρι την 30/6/2021, 7 Αμοιβαία Κεφάλαια κατέχουν την μετοχή.

 

Με βάση τα παραπάνω, θα αναθεωρήσουμε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις μας για το 2021, αναμένοντας πωλήσεις € 98 εκατ. (από €105,0 εκατ. αρχικά) και κέρδη € 8,7 εκατ. (από € 12,3 εκατ. αρχικά).

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ, την οικονομική έκθεση εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text