Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Intralot: Με B2 αξιολόγησε η Moody's το ομόλογο 242 εκατ. δολαρίων

Intralot: Με B2 αξιολόγησε η Moody's το ομόλογο 242 εκατ. δολαρίων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Intralot έδωσε πριν από λίγο η Moody’s αξιολογώντας με B2 το ομόλογο της εταιρείας ύψους 242 εκατ. δολαρίων και λήξεως το 2025. Πρόκειται για την απόλυτη επιβεβαίωση της πληροφορίας που μετέδωσε πρώτο το Liberal Markets. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές η εταιρεία διαθέτει ποιοτική  κεφαλαιακή διάρθρωση, ικανοποιητική ρευστότητα και αναπτυξιακές προοπτικές.

Σύμφωνα με τη Moody’s η θυγατρική στις ΗΠΑ συμβάλει με το μεγαλύτερο EBITDA στα αποτελέσματα του ομίλου και θα παράξει στο μέλλον μεγάλη ρευστότητα. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η αξιολόγηση αυτή αντανακλά την άποψη του γνωστού οίκου αξιολόγησης, πως η εταιρεία  διαθέτει ποιοτική κεφαλαιακή διάρθρωση, με πρόβλεψη μόχλευσης κάτω από 4,0χ το Δεκέμβριο του 2021 και ισχυρή ρευστότητα ύψους 25-30 εκατ. ευρώ το 2021.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, τα πρόσφατα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία επιβεβαιώνουν τις θετικές προοπτικές, καθώς το EBITDA στη Βόρεια Αμερική διπλασιάστηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή

Σε σχέση με τη ρευστότητα της εταιρείας, η Moody’s εκτιμά πως είναι επαρκής και αναφέρει πως αναμένονται ελεύθερες ταμειακές ροές  25-30 εκατ. ευρώ το 2021. Περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοπληπτικής αξιολόγησης του ομίλου αναμένεται σε περίπτωση που αναχρηματοδοτηθεί ή εξοφληθεί πλήρως το χρέος SUNs του 2024, με την προσαρμοσμένη ακαθάριστη μόχλευση να παραμείνει σε βιώσιμα επίπεδα κάτω από 6,0 x και σε αναλογική βάση κάτω από 8,0χ

Στην ουσία η Intralot κατακτά τη δεύτερη βαθμίδα στην αξιολόγησης μέσω του νέου ομολόγου, το οποίο αξιολογήθηκε δύο βαθμίδες πάνω από το Credit Family Rating. Το νέο ομόλογο πολύ σύντομα θα είναι διαπραγματεύσιμο και θα γίνει listed.

Σημειώνεται πως ο οίκος αξιολόγησης από τον Αύγουστο είχε θέσει υπό αναθεώρηση Ca-PD/LD την εταιρεία, αντανακλώντας την προσφορά ανταλλαγής ομολόγων στην οποία είχε υποβάλει στους ομολογιούχους. Στις 5 Αυγούστου η Intralot ανακοίνωσε την έκδοση ομολόγων ύψους 244 εκατ. δολαρίων, τα οποία και  αξιολογήθηκαν με B2 από τη Moody’s.

H μετοχή της Intralot τον τελευταίο χρόνο στο ταμπλό έχει αυξηθεί πάνω από 400%, ενώ τα νέα από τη Moody’s προστίθεται στα θετικά που ανακοίνωσε η Fitch.Υπενθυμίζεται πως ο αμερικάνικος οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας θα καταγράψουν ισχυρή ανάκαμψη το 2021, ενώ αναφέρει πως το ενοποιημένο EBITDA του Ομίλου θα κυμανθεί στην περιοχή των 85-90 εκατ. ευρώ το προσεχές διάστημα. Οι αναλυτές μάλιστα προχώρησαν σε αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου IDR της Ιntralot σε CCC+, στην ουσία αναγνωρίζοντας τη δυνατότητά της να εξυπηρετήσει το χρέος της, μετά την επιτυχημένη συμφωνία με τους ομολογιούχους.

 

Νικόλας Ταμπακόπουλος

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text