Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μevaco: Αλλάζει πίστα με ΑΠΕ, εξοπλιστικά και επέκταση στο εξωτερικό

Μevaco: Αλλάζει πίστα με ΑΠΕ, εξοπλιστικά και επέκταση στο εξωτερικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μevaco: Αλλάζει πίστα με ΑΠΕ, εξοπλιστικά και επέκταση στο εξωτερικό

Ενίσχυση της παρουσίας της στα φωτοβολταϊκά πάρκα, εκτέλεση των σημαντικών συμβάσεων εξοπλιστικών που διατηρεί και επέκταση της παρουσίας της στις αγορές του εξωτερικού σχεδιάζει η διοίκηση της  Mevaco για το β’ εξάμηνο του έτους. Την ίδια στιγμή η εισηγμένη ήδη εκτελεί σημαντικά έργα που έχει αναλάβει με μεγάλες εταιρείες, όπως η Intracom Defence, η Juwi και η ABO Winds.

Ειδικότερα η εταιρεία έχει λάβει παραγγελία 2,5 εκατ. ευρώ από την ABO Wind Hellas, για την κατασκευή μεταλλικών βάσεων πέντε φωτοβολταϊκών πάρκων στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, συνολικής ισχύος 50 MWp. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2022 και να ολοκληρωθεί εντός του α΄ εξαμήνου του 2022.  Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία της εισηγμένης με γερμανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στις ΑΠΕ.

Η πρώτη αφορά το deal με τη Juwi και αφορά στην  παραγωγή-κατασκευή σταθερών μεταλλικών βάσεων για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ν.Α. Ευρώπης, ισχύος 204 MWp. Το εν λόγω πάρκο, απέχει 15 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη της Κοζάνης και  τελικός αποδέκτης του έργου είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ). Η σύμβαση μεταξύ της Mevaco και της Juwi αφορά σε μεταλλικές βάσεις για φωτοβολταϊκά με συνολική ισχύ 1GWp, με τις παραδόσεις να αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο έως τις αρχές Νοεμβρίου.

Στόχος της διοίκησης της Mevaco είναι να διεκδικήσει και άλλα παρόμοια έργα σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Παναμά και Κύπρο, καθώς εκτιμά πως την επόμενη διετία θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες, όχι μόνο στην εγχώρια, αλλά και στη διεθνή αγορά.

Ένας ακόμη τομέας που η εταιρεία θέλει να εκμεταλλευθεί την τεχνογνωσία που διαθέτει είναι τα εξοπλιστικά.  Στο πλαίσιο συνεργασίας με την Intracom Defence βρίσκονται σε φάση υλοποίησης  οκτώ συμβάσεις, συνολικού ύψους 2,93 εκατ. δολαρίων περίπου, για την κατασκευή μερών εκτοξευτήρων αμυντικών συστημάτων, των οποίων η προσήκουσα υλοποίηση και εκτέλεση αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στο επόμενο έτος.

Υπενθυμίζεται πως η εισηγμένη κατέγραψε σημαντική αύξηση των οικονομικών της μεγεθών το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών υπερδιπλασιάστηκε από τα 4,88 στα 9,87εκατ.ευρώ, το EBITDA εκτοξεύθηκε στο 1,25 εκατ. ευρώ από 367 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020, ενώ γύρισε σε κέρδη στα 756 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών το 2020.

Για το β ’εξάμηνο του έτους η στρατηγική της εισηγμένης θα επικεντρωθεί στην  αναζήτηση νέων, κερδοφόρων πεδίων δράσης, ιδίως στις αγορές του εξωτερικού, που αποτελούν βασική προτεραιότητα. Επίσης αναμένεται  επιθετικότερη πολιτική στην διεκδίκηση έργων στο εξωτερικό με σκοπό την περαιτέρω αύξηση του ποσοστού εξωστρέφειας της εταιρείας, ενώ αναμένεται να επιτευχθούν νέες συμφωνίες με πελάτες του εξωτερικού.  Τέλος, η διοίκηση της εισηγμένης στοχεύει στη διατήρηση της ρευστότητας και των ιδίων κεφαλαίων που κρίνονται επαρκή.

 

Νικόλας Ταμπακόπουλος

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text