Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 233 | ΚΡΙ ΚΡΙ: Κάμψη των ρυθμών ανάπτυξης - Πτωτική αναθεώρηση για το 2021

ΚΡΙ ΚΡΙ: Κάμψη των ρυθμών ανάπτυξης - Πτωτική αναθεώρηση για το 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΚΡΙ ΚΡΙ: Κάμψη των ρυθμών ανάπτυξης - Πτωτική αναθεώρηση για το 2021

 

 

 

 

ΚΡΙ ΚΡΙ

 

Κάμψη των ρυθμών ανάπτυξης - Πτωτική αναθεώρηση για το 2021

 

Επιφυλακτική εμφανίζεται η διοίκηση της ΚΡΙ ΚΡΙ για την πορεία των οικονομικών μεγεθών το β΄εξάμηνο του έτους καθώς το πληθωριστικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα δημιουργεί πίεση για ανατιμήσεις σε βασικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται σε υλικά συσκευασίας. Επίσης, αναμένεται σημαντική ανατίμηση στα μεταφορικά κόστη και στην ενέργεια, γεγονός που σημαίνει πίεση στα περιθώριο κέρδους ακόμα και αν γίνονται προσπάθειες να μετακυλιστεί η αύξηση του κόστους στις τιμές. Συνολικά για το έτος, η εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν με υψηλό μονοψήφιο ποσοστό και μικρή υποχώρηση στο περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας.

 

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση οι επιδόσεις του α΄εξαμήνου χαρακτηρίζονται από μικρή αύξηση σε πωλήσεις και κέρδη. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις έφτασαν τα € 70,2 εκατομμύρια παρουσιάζοντας αύξηση 6,5%. Αυτή η αύξηση είναι η μικρότερη που έχει σημειώσει ο Όμιλος στα τελευταία έξι πρώτα εξάμηνα. Η πτώση στις πωλήσεις προέρχεται κυρίως από την μειωμένες επιδόσεις στον βασικό κλάδο της ΚΡΙ ΚΡΙ που είναι τα γαλακτοκομικά - γιαούρτι (από το 6/2019 αποτελεί πάνω από το 70% συνολικών πωλήσεων). Στην Ελλάδα οι πωλήσεις γαλακτοκομικών μειώθηκαν κατά 2,1% ενώ στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 9,9%. Συνολικά ο τομέας σημείωση μικρή αύξηση της τάξεως του 3,9%. Αντίθετα ο τομέας των παγωτών πέτυχε καλές επιδόσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό πετυχαίνοντας συνολική αύξηση 18,5%, όμως αποτελεί το 25% των συνολικών πωλήσεων. Δείτε εδώ πίνακα.

 

 

Επίσης αύξηση 9,8% παρατηρήθηκε στις δαπάνες λειτουργίας, οι οποίες αποτελούν το 17,5% των συνολικών πωλήσεων έναντι 16,9% το α΄εξάμηνο του 2020. Τα χρηματοοικονομικά έξοδα μειώθηκαν κατά 14,3%, μέγεθος το οποίο αποτελεί μικρό ποσοστό των συνολικών πωλήσεων (0,2%). Η καθαρή κερδοφορία ανήλθε στα € 10,0 εκατ. (εξαμηνιαία αύξηση 10,6%) διαμορφώνοντας το καθαρό περιθώριο κέρδους στο 14,3%, από 13,7% το α΄εξάμηνο του 2020.

Επίσης αύξηση σημειώθηκε στις δανειακές υποχρεώσεις (μακροχρόνιες και βραχυχρόνιες) φτάνοντας τις συνολικές υποχρεώσεις στα € 61,1 εκατ. από € 44,4 εκατ. το α΄εξάμηνο του 2020.

 

Συμπερασματικά, μετά από μία μακρά πορεία έντονων ανοδικών ρυθμών, η συγκυρία του 2020 και τα όσα ακολούθησαν και κατά το 2021, προκαλούν μία ελαφρά κάμψη των ρυθμών ανάπτυξης των μεγεθών της εταιρίας. Προς το παρόν, δε διαβλέπουμε κάτι ανησυχητικό.

 

Με βάση τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου (εδώ) αλλά και τις επισημάνσεις της διοίκησης, θα προχωρήσουμε σε αναθεώρηση της εκτίμησή μας, για τα μεγέθη του συνόλου του έτους. Έτσι, μειώνουμε την εκτίμησή μας για τις πωλήσεις, από € 140 εκατ. σε € 137 εκατ. και για τα καθαρά κέρδη, από € 20,5 εκατ., σε € 16,7 εκατομμύρια. Σημειώνουμε ότι, πρόκειται για την πρώτη πτωτική αναθεώρηση, στα περισσότερα από 3 χρόνια, μετά την επανέκδοση του περιοδικού μας.

 

Η τιμή της μετοχής από την αρχή του έτους μέχρι την 23/9/2021 σημειώνει απόδοση 14,1% έναντι 9,6% του Γενικού Δείκτη. Να σημειώσουμε πως την ημέρα της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων (23/9/2021) η μετοχή υποχώρησε κατά 6,05%.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ, την οικονομική έκθεση εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text