Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 29/9/2021) με μικρές δυνάμεις να αντιδράσει ανοδικά μετά από 30ήμερη πτώση -7,50%

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 29/9/2021) με μικρές δυνάμεις να αντιδράσει ανοδικά μετά από 30ήμερη πτώση -7,50%

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αποδεκτή είναι μεν, αλλά δεν μας ικανοποιεί η σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς καθώς ο ΓΔ μετά από 30ήμερη πτώση -7,50% (από τις 930 στις 860 μλονάδες), σημειώνει φτωχή άνοδο +0,30% (στις 862 μονάδες, στις 3.50 μμ) με μικρό τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με καθοδικές μεσοπρόθεσμες τάσεις στους ξένους δείκτες.

Σήμερα δίνει σήματα πωλήσεων ο εύστοχος μεσομακροχρόνιος δείκτης τάσης ΕΚΜΟ(15-80) αλλά εμείς δεν θα το ακολουθήσουμε διότι εμπίπτει σε ανοδική συνεδρίαση ενώ εξάλλου  είμαστε ήδη αρκετά έξω από την αγορά.

Παραμένουμε λοιπόν στην παρούσα σύνθεση χαρτοφυλακίου , 50% μετοχές και 50% μετρητά.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ, αυτή τη στιγμή η σχέση ανοδικών / καθοδικών μετοχών είναι 4 προς 6 ενώ δυο μετοχές, οι ΕΥΠΙΚ και ΕΠΣΙΛ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις κάτω του -3% σε σχέση με μια μόνον μετοχή, τον ΜΥΤΙΛ που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε τον ΜΥΤΙΛ που πετυχαίνει μεγάλη άνοδο +3,60% με μεγάλους όγκους, 370 χιλ τεμαχίων που αντιστοιχούν στην μετοχή με την μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα σήμερα, προσπαθώντας να διορθώσει ανοδικά την αδικαιολόγητη 30ήμερη πτώση -15% έναντι -7,50% του ΓΔ (ενδεχομένως παρασυρόμενος από την βουτιά της ΔΕΗ).

Μετά την 30ήμερη πτώση της αγοράς καμία μετοχή δεν επιδεικνύει εποικοδομητικό για άνοδο γράφημα εκτός των ΣΑΡ και ΠΛΑΚΡ. Αντίθετα, βρίσκονται κοντά στις έγκυρες στηρίξεις τους κινδυνεύουσες από καθοδική διάσπαση οι, ΕΥΑΘ, ΑΡΑΙΓ και ΕΛΧΑ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text