Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Lamda: Κέρδη - ρεκόρ στα 224,6 εκατ. ευρώ με όχημα το Ελληνικό

Lamda: Κέρδη - ρεκόρ στα 224,6 εκατ. ευρώ με όχημα το Ελληνικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Lamda: Κέρδη - ρεκόρ στα 224,6 εκατ. ευρώ με όχημα το Ελληνικό

Κέρδη ρεκόρ στα €224,6εκ με όχημα το ΕΛΛΗΝΙΚΟ

• Επιχειρηματικές συμφωνίες και κρατήσεις κατοικιών/διαμερισμάτων στο Ελληνικό δίνουν μεγάλη αισιοδοξία για την επιτυχή συνέχεια του έργου

Τα οικονομικά αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2021 της LAMDA Development (η «Εταιρεία») περιλαμβάνουν για πρώτη φορά την ενοποίηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. (100% θυγατρική). Η επανεκτίμηση, από ανεξάρτητο εκτιμητή (Savills), της αξίας μέρους του ενεργητικού (Επενδυτικά Ακίνητα) της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. βελτίωσε τα αποτελέσματα της Εταιρείας κατά €306εκ. Τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε κέρδη €224,6εκ έναντι ζημίας €5,7εκ την αντίστοιχη περίοδο το 2020.

Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, τα ενοποιημένα κέρδη EBITDA προ αποτιμήσεων ανήλθαν σε €15,9εκ παρουσιάζοντας αύξηση 4% έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2020. Τα κέρδη EBITDA των Εμπορικών Κέντρων The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos ανήλθαν σε €16,1εκ, μειωμένα κατά 17% έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2020, λόγω της αναστολής λειτουργίας τους κατά το μεγαλύτερο διάστημα2 της περιόδου, της νομοθετικά προβλεπόμενης παροχής μειώσεων στα μισθώματα των καταστηματαρχών/μισθωτών καθώς και των περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Η Καθαρή Αξία Ενεργητικού (NAV) της Εταιρείας την 30.06.2021 ανήλθε σε €1.392εκ (ήτοι €7,88 ανά μετοχή), αυξημένη κατά 26% έναντι της 31.12.2020. Η θετική επίπτωση στην Καθαρή Αξία Ενεργητικού (NAV) που προέκυψε από την επανεκτίμηση της αξίας μέρους του ενεργητικού (Επενδυτικά Ακίνητα) της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. ανήλθε σε €306εκ. Στην κατηγορία των επενδυτικών ακινήτων του Έργου Ελληνικού περιλαμβάνονται τα Εμπορικά Κέντρα και οι λοιπές εμπορικές χρήσεις, τα γραφεία, το ολοκληρωμένο τουριστικό θέρετρο-καζίνο, καθώς και οι χρήσεις σχετικά με τον αθλητισμό και τα σχολεία. Αντίθετα, οι υπεραξίες που θα προκύψουν από τις οικιστικές αναπτύξεις θα παρουσιάζονται στα αποτελέσματα μετά την υπογραφή της συμφωνίας πώλησης και της έναρξης της κατασκευής τους.

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text