Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Στα 2,5 εκατ. ευρώ τα έσοδα της Reds στο πρώτο εξάμηνο

Στα 2,5 εκατ. ευρώ τα έσοδα της Reds στο πρώτο εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στα 2,5 εκατ. ευρώ τα έσοδα της Reds στο πρώτο εξάμηνο

Έσοδα συνολικού ύψους 2,55 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2021 έναντι 2,96 εκατ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, εμφάνισε η Reds.

Τα ποσά δεν είναι συγκρίσιμα διότι περιλαμβάνουν μειώσεις ενοικίων για διαφορετικές περιόδους στα αντίστοιχα εξάμηνα του έτους 2021 και 2020 αντίστοιχα.

Το EBITDA διαμορφώθηκε σε περίπου 1,3 εκατ. € έναντι 1,5 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2020 και το EBIT για την τρέχουσα περίοδο μειώθηκε σε 0,3 εκατ. έναντι 0,6 εκατ. € την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 0,6 εκατ. έναντι κερδών προ φόρων 0,1 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και οι ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 0,5 εκατ. περίπου, έναντι ποσού ζημιών 0,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Nα σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Ομίλου προέρχεται από τη λειτουργία του Εμπορικού Πάρκου "Smart Park" στα Σπάτα Αττικής.

Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 με απόφαση της Κυβέρνησης ανεστάλη η λειτουργία των εμπορικών κέντρων, από τις αρχές του 2021, με μικρές χρονικά άρσεις των περιοριστικών μέτρων μέχρι και την 24.04.2021.

Επιπλέον σύμφωνα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, δόθηκε απαλλαγή στους μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης, από την υποχρέωση καταβολής του 100% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο έως και Μάιο του 2021 και του 40% για τον Ιούνιο 2021.

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου το 2021, για τις απαλλαγές της υποχρέωσης των μισθώσεων κατά 100% στους εκμισθωτές ακινήτων - πέραν των φυσικών προσώπων-, δόθηκε η δυνατότητα αποζημίωσης από το Ελληνικό Κράτος του 60% του συνολικού μηνιαίου μισθώματος και στα νομικά πρόσωπα και οντότητες.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα έσοδα του σταθερού μισθώματος για το α’ εξάμηνο προ απαλλαγής μισθωτών θα ανέρχονταν στο ποσό των 3,7 εκατ. ενώ ο Όμιλος παρουσίασε έσοδα μισθώσεων 2,5 εκατ. ευρώ. η επίδραση στα συνολικά έσοδα ανέρχεται σε 1,2 εκατ.

Το ποσό της απαίτησης/ αποζημίωσης από το Ελληνικό Δημόσιο για τον Όμιλο τους μήνες Ιανουάριο έως και Μάιο ανήλθε σε 1,6 εκατ. και έχει αποδοθεί έως σήμερα ποσό 0,85 εκατ ευρώ.

 

Δείτε το Δελίο Τύπου εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text