Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Mega project ετοιμάζει η Dimand στο Νέο Φάληρο

Mega project ετοιμάζει η Dimand στο Νέο Φάληρο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σε νέα επένδυση με στόχο τη δημιουργία γραφειακών χώρων σε ακίνητο στο Νέο Φάληρο προχωρά η Dimand, μετά από σχετική συμφωνία με την οικογένεια Ιωάννου αλλά και την κατασκευαστική ΑΒΑΞ, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο συγκρότημα με εκείνο που ήδη έχει δημιουργήσει (σε συνεργασία με τις Grivalia – Eurobank) στον Άγιο Διονύσιο του Πειραιά.

Στο πλαίσιο αυτό σύναψε συμφωνία απόκτησης ποσοστού 55% στην εταιρεία EV AE (συμφερόντων της οικογένειας Ιωάννου), ενώ η θυγατρική της Αβαξ, AVAX Development θα αποκτήσει ποσοστό 15% και την εργολαβία κατασκευής του έργου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες με ποσοστό 20% μέτοχος στην EV, παραμένει ο Χρήστος Ιωάννου, πρόεδρος του ομίλου ΑΒΑΞ, ενώ ποσοστό 10% κατέχει μέλος της οικογένειας Δαυίδ.

Το ακίνητο- που διαθέτει οικοδομική άδεια – είναι επιφάνειας 18.730 τ.μ. και στόχος είναι η ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος 57.450 τ.μ. Στις μικτές χρήσεις προβλέπεται η δημιουργία γραφειακού συγκροτήματος και εμπορικών χώρων, πέραν των υποδομών δημόσιου χαρακτήρα. Σύμφωνα δε με το σχεδιασμό, οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 2022, ενώ ο προϋπολογισμός της επένδυσης αγγίζει τα 100 εκατ.ευρώ.

Σημειώνεται ότι ανάλογου ύψους επένδυση έχει ολοκληρώσει η Dimand στον Άγιο Διονύσιο Πειραιά, στο γνωστό βιομηχανικό συγκρότημα της Παπαστράτος, όπου δημιουργήθηκε το γραφειακό συγκρότημα Pireaus Port Plaza, αλλά και κτίριο κατοικιών (serviced apartments). Οι γραφειακοί χώροι είναι πλήρως μισθωμένοι σε Eurobank, Alpha BankΑΛΦΑ -1,35% και την Teleperformance, καθώς και το οικιστικό συγκρότημα σε εργαζομένους της πολυεθνικής. Πρόσφατα μάλιστα, η Dimand υπέγραψε προσύμφωνο για την πώληση του κτιρίου διαμερισμάτων στην Premia Properties.

Πέρα από την παραπάνω επένδυση, που φαίνεται να τοποθετείται στρατηγικά σε μια περιοχή μελλοντικής ανάπτυξης με σοβαρό ωστόσο έλλειμμα ποιοτικών γραφειακών χώρων, η Dimand σε συνεργασία με την Prodea Investments αναπτύσσουν τον Πύργο Πειραιά.

Παράλληλα, η Dimand σε κοινοπραξία με τον όμιλο Μυτιληναίο και το Τεχνολογικό Πάρκο Βαρκελώνης αποτελεί έναν από τους διεκδικητές της ανάπλασης του βιομηχανικού κτιρίου της ΧΡΩΠΕΙ, όπου έχει οριστεί μέσω ΣΔΙΤ να δημιουργηθεί το Κέντρο Καινοτομίας, το οποίο γειτνιάζει με την ευρύτερη περιοχή ενδιαφέροντος της εταιρείας.

 

Πέννυ Κούτρα

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text