Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διατηρεί και σήμερα (Πέμπτη, 30/9/2021) καθοδική τάση

Ο ΓΔ διατηρεί και σήμερα (Πέμπτη, 30/9/2021) καθοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μάλλον απογοητευτική είναι η μέχρι τούδε (4.15 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ ενώ κατά τις πρωινές ώρες τα πήγαινε αρκετά καλά, +0,80%, αλλά τώρα έχει οπισθοχωρήσει στο -0,30% (στις 864 μονάδες) με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης δυσμενείς εικόνες στους Ξένους Δείκτες (κατερχόμενες κορυφές από τα μέσα Αυγούστου).

Εμείς θα διατηρούμε χαμηλές μετοχικές θέσεις όσο ο ΓΔ δεν θα ανακτά το 50% της κυλιόμενης από τέλη Αυγούστου πτώσης του , εν προκειμένω όσο δεν θα ξεπερνά με κάποια ανοδική αντίδραση τις 890 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα θα πουλήσει όλες τις θέσεις του σε ΙΝΤΚΑ που υφίσταται βαριές διανομές, μειώνοντας την όλη μετοχική του έκθεση από 50% σε 48%.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των 55 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε  ενώ 5 μετοχές, οι ΟΛΥΜΠ, ΑΤΤ και οι τρεις συγγενείς ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ και ΙΝΚΑΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν θεωρούμε σαν τέτοια, ούτε και την ΠΛΑΘ η οποία μετά την μεγάλη διόρθωση -27% από το υψηλό αρχών Σεπτεμβρίου σήμερα σημειώνει αναστροφή τύπου ακίδας αλλά με μέτριους για τυπική αναστροφή όγκους (αναμενόμενα 180 χιλ τεμάχια έναντι των 300 χιλ κατά τις τελευταίες ημέρες του sell off).

Και δεύτερο συμβάν της σημερινής συνεδρίασης είναι τα sell off σε μετοχές ΙΝΤΚΑ-ΙΝΚΑΤ-ΙΝΛΟΤ και ΑΤΤ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων. Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι ΣΑΡ με στροφέα τα 9 ευρώ και ΠΛΑΚΡ με στροφέα τα 18,5 ευρώ (είναι δύο μετοχές που δείχνουν να «μαζεύονται» συστηματικά).

Αντίθετα τείνουν να δώσουν σαν τα παραπάνω σήματα πωλήσεων οι, ΑΒΑΞ με πωλ στροφέα το 1 ευρώ, ΜΟΗ 13, ΣΕΝΕΡ 2,33 και ΜΥΤΙΛ με πωλητικό στροφέα τα 13,7 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν οι ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ  και ΕΕΕ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text