Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μέσω του Ταμείου Υποδομών δάνειο στην Καραμολέγκος

Μέσω του Ταμείου Υποδομών δάνειο στην Καραμολέγκος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μέσω του Ταμείου Υποδομών δάνειο στην Καραμολέγκος

Στη σύναψη δύο μακροπρόθεσμων ομολογιακών δανείων με την Εθνική Τράπεζα, μέχρι συνολικού ποσού 20 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος.

Το πρώτο δάνειο των 14,2 εκατ. ευρώ, 12ετούς διάρκειας με δικαίωμα επέκτασης επιπλέον τρεισήμισι ετών και σταθερό επιτόκιο δανεισμού, είναι χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Υποδομών. Το δεύτερο δάνειο, μέχρι ποσού 5,8 εκατ. ευρώ, είναι και αυτό 12ετούς διάρκειας με δικαίωμα επέκτασης επιπλέον τρεισήμισι ετών, με κυμαινόμενο επιτόκιο δανεισμού.

Η πρώτη δόση αποπληρωμής και για τα δύο δάνεια είναι καταβλητέα τον Σεπτέμβριο του 2023, ενώ η περίοδος εκτοκισμού είναι εξαμηνιαία. Ήδη, η εταιρεία έχει προβεί στην εξόφληση βραχυπρόθεσμου δανεισμού ύψους 5 εκατ. ευρώ δυνάμει της δανειακής σύμβασης των 5,8 εκατ. ευρώ, ενώ βάσει της δανειακής σύμβασης των 14,2 εκατ. ευρώ έχει δεσμευτεί συμβατικά στην αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία προσπαθεί να βρει λύση για να αντιμετωπίσει την αύξηση του κόστους A’, Β’ Υλών και υλικών συσκευασίας μέσω ειδικών συμφωνιών με τους προμηθευτές της, ενώ προσαρμόζει ανάλογα την τιμολογιακή και εμπορική πολιτική της.

Σχετικά με τα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου, ο τζίρος του ομίλου ανήλθε σε 52,4 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 9,40% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2020. Τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και στο β` εξάμηνο. Τα έξοδα του, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών, ανήλθαν σε 22,31 εκατ. ευρώ, έναντι 19,51 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 2,1 εκατ. ευρώ από 71.217 ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Αναφορικά με τον αριθμό του απασχολούμενου προσωπικού την 30ή Ιουνίου του 2021 αυτός ήταν 888 άτομα για τον όμιλο από 808 που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

 

Της Αλεξάνδρας Γκίτση

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text