Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αντιδρά σήμερα, Παρ, 1/10/21, στα χαμηλά των 870 μονάδων

Ο ΓΔ αντιδρά σήμερα, Παρ, 1/10/21, στα χαμηλά των 870 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ενθουσιάζει ιδιαίτερα η σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς καθώς η άνοδος του ΓΔ είναι μέτρια +0,60% (στις 870 μονάδες, στις 4.25 μμ) και οι τζίροι επίσης μικροί (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Θετικό στοιχείο της σημερινής συνεδρίασης είναι το μεγάλο άσπρο κηροπήγιο του ΓΔ μεγέθους 1,85% (από το άνοιγμα των 854 μονάδων στο τρέχον των 870) αλλά αρνητικοί παράγοντες είναι η καθοδική μεσομακροπρόθεσμη τάση τόσο στον ΓΔ όσο και στα ξένα χρηματιστήρια.

Βάσει της κλασσικής ψυχολογικής θεωρίας των ποσοστιαίων retracements , η κατάσταση θα εξισορροπήσει μόνον αν ο ΓΔ ανακτήσει το 50% την Σεπτεμβριάτικης διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 890 μονάδες ή, ακόμα καλύτερα,πάνω από το στρογγυλό επίπεδο των 900 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις διατηρώντας την σχέση μετοχών – μετρητών στο περίπου 50-50.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 7 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΑΤΤΙΚΑ, ΙΝΚΑΤ, ΒΙΟ, ΙΝΤΚΑ, ΔΕΗ και ΠΛΑΙΣ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +8% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΟΛΥΜΠ, που διανέμεται με μεγάλη πτώση -6% και μεγάλους γι αυτήν όγκους 100 χιλ τεμαχίων.

Σήμερα δεν θα χρησιμοποιήσουμε την τακτική αγοραπωλησιών του ποιες μετοχές διασπούν τις έγκυρες αντιστάσεις-στηρίξεις τους ή τις προσεγγίζουν, αλλά την τακτική ποιες μετοχές αντιδρούν με δύναμη δηλαδή με μεγάλη άνοδο άνω του +1,50% και με μεγάλους όγκους, ούτως ώστε να ξεχωρίσουμε ποιες θα είναι οι ενδεχόμενοι οδηγοί της ενδεχόμενης αναστροφής (αν γίνει από τα παρόντα επίπεδα των 870 μονάδων.

Μετοχές που αντιδρούν σήμερα με ανόδους άνω του +1,50% και με μεγάλους όγκους είναι αυτή τη στιγμή οι, ΒΙΟ και ΙΝΛΟΤ και μετοχές με ανόδους άνω του +3% και με όγκους οριακά μεγάλους (περίπου όσο ο μέσος όρος των ημερήσιων διανομών των προηγουμένων ημερών) είναι οι, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ, ΔΕΗ και ΕΛΧΑ. Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης.  Οσοι επενδυτές έχουν πολύ χαμηλή μετοχική  έκθεση κάτω του 33% επί του χαρτοφυλακίου, θα μπορούσαν σιγά-σιγά να ακολουθήσουν αυτή τη τακτική η οποία όμως είναι λίγο επικίνδυνη (χαμηλών πιθανοτήτων) και υψηλών προσδοκούμενων αποδόσεων και γι αυτό εμείς δεν θα την ακολουθήσουμε.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα σε απροσδιόριστη από τώρα ώρα.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text