Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τζιρακιάν: Αλλάζει πίστα με αυξημένη ζήτηση, Ταμείο Ανάκαμψης και επενδύσεις

Τζιρακιάν: Αλλάζει πίστα με αυξημένη ζήτηση, Ταμείο Ανάκαμψης και επενδύσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τζιρακιάν: Αλλάζει πίστα με αυξημένη ζήτηση, Ταμείο Ανάκαμψης και επενδύσεις

Η ζήτηση για χαλυβουργικά προϊόντα αυξάνεται κατακόρυφα. Η προσφορά είναι περιορισμένη και οι τιμές των μετάλλων έχουν πάρει την ανιούσα. Την ίδια στιγμή, ο κατασκευαστικός κλάδος έχει αναθερμανθεί, ενώ το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα δώσουν ώθηση στην αγορά. Τα παραπάνω στοιχεία σε συνδυασμό με τις επενδύσεις που «τρέχει» η Τζιρακιάν, δημιουργούν θετικές προοπτικές για την εταιρεία.

Η δυναμική της εισηγμένης επιβεβαιώθηκε και από τα αποτελέσματα εξαμήνου. Κατέγραψε αύξηση κύκλου εργασιών 92,3% στα 15,16 εκατ. ευρώ, υπερπολλαπλασιαμό κερδών από τα 0,125 εκατ. ευρώ στα 1,84 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια εκτινάχθηκαν 133,33% στα 9,1 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εισηγμένης εκτιμά πως μετά από ένα ράλι ανόδου των τιμών των α? υλών, οι τιμές δείχνουν τάσεις διόρθωσης στα τέλη του τρίτου τριμήνου, η οποία ενδέχεται να αποτυπωθεί εντονότερα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους , χωρίς όπως εκτιμάται να οδηγήσει στα χαμηλά παλαιοτέρων αποπληθωριστικών περιόδων. Η εταιρεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες της παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις εφαρμόζοντας τις κατάλληλες πολιτικές αποκλιμάκωσης του κόστους προκειμένου να αντισταθμιστεί ένας ενδεχόμενος κίνδυνος σημαντικής πτώσης των τιμών.

Την ίδια στιγμή, μετά την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η Τζιρακιάν συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Στόχος είναι η αποκόμιση ωφελειών από την αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Στις θετικές προοπτικές ανάπτυξης συμβάλει η αυξημένη ζήτηση σε χαλυβουργικά προϊόντα, η οποία η διοίκηση εκτιμά πως θα παραμείνει ισχυρή, ενώ η ένταξη πολλών κατασκευαστικών έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης θα επιταχύνει το ρυθμό αύξησης της ζήτησης . Η εταιρεία προβλέπει πως απαιτείται η απορρόφηση κονδυλίων 70 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία, χωρίς να υπολογίζονται τα ιδιωτικά κεφάλαια που θα κινητοποιηθούν σε κατασκευές και βιομηχανία.

Ταυτόχρονα η επαναφορά της χρηματοδοτικής στήριξης που παρέχει ο τραπεζικός τομέας για την αγορά κατοικίας θα τονώσει περαιτέρω την οικοδομική δραστηριότητα και την κατανάλωση σε χάλυβα.  Για όλους αυτούς τους λόγους η εισηγμένη αναμένει ισχυρή ανάπτυξη, όχι μόνο στην τρέχουσα, αλλά και στην επόμενη χρήση.

 

Νικόλας Ταμπακόπουλος

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text