Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | S&P: Προσφέρει παραχωρήσεις για να εξασφαλίσει έγκριση των αρχών για την εξαγορά της IHS Markit

S&P: Προσφέρει παραχωρήσεις για να εξασφαλίσει έγκριση των αρχών για την εξαγορά της IHS Markit

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
S&P: Προσφέρει παραχωρήσεις για να εξασφαλίσει έγκριση των αρχών για την εξαγορά της IHS Markit

Η εταιρεία παροχής επιχειρηματικών πληροφοριών, S&P Global Inc, προσέφερε παραχωρήσεις στις αρχές, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την αντιμονοπωλιακή έγκριση της ΕΕ για την εξαγορά ύψους 44 δισ. Ευρώ της IHS Markit.

Η S&P ανακοίνωσε τη συμφωνία για να δημιουργήσει ένα νέο οίκο δεδομένων τον προηγούμενο Νοέμβριο, υπογραμμίζοντας την ενοποίηση στον τομέα των υπηρεσιών χρηματοπιστωτικών πληροφοριών, καθώς οι επιχειρήσεις συναγωνίζονται για να δημιουργήσουν one-stop καταστήματα και να προσελκύσουν μεγαλύτερους πελάτες και να επενδύσουν στην τεχνητή νοημοσύνη και στο machine learning.

Η S&P υπέβαλε την πρόταση της την Παρασκευή στις αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ, η οποία επέκτεινε την προθεσμία λήψης απόφασης στις 22 Οκτωβρίου από τις 8 Οκτωβρίου.

Η Κομισιόν τώρα θα ζητήσει feedback από τους ανταγωνιστές και τους καταναλωτές προτού αποφασίσει εάν θα δεχθεί την πρόταση, θα απαιτήσει περισσότερα ή θα ανοίξει τετράμηνη έρευνα.

Για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών για τη συμφωνία, η S&P κατέληξε σε συμφωνία τον Αύγουστο να πουλήσει την αμερικανική πετρελαϊκή Oil Price Information Service και σχετιζόμενα assets, στη News Corp, με την επιφύλαξη του κλείσιματος της συμφωνίας με την IHS Markit.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text