Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παρέμεινε σήμερα (Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021) αδύναμος κοντά στα χαμηλά διμήνου

Ο ΓΔ παρέμεινε σήμερα (Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021) αδύναμος κοντά στα χαμηλά διμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Δεν ήταν θετική η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με ελάχιστη άνοδο +0,09% (στις 871 μονάδες) και ελάχιστους όγκους (43 εκατ), παρέμεινε στα χαμηλά διμήνου έχοντας ανακτήσει μόνον το 1/6 της σεπτεμβριάτικης πτώσης ποσοστιαίου μεγέθους -7,50% (από τις 930 στις 860 μονάδες) ενώ η κατάσταση στους ξένους δείκτες είναι ακόμα χειρότερη οι οποίοι έχουν πλησιάσει ή σημειώσει χαμηλά τριμήνου.

 

Η κύρια τάση του ΓΔ έχει σχεδόν μετατραπεί σε καθοδική καθώς από τους δυο μεσομακροπρόθεσμους δείκτες τάσης που χρησιμοποιούμε, τους ΑΚΜΟ200 και ΕΚΜΟ(15-80), ο δεύτερος έχει ήδη πριν λίγες μέρες καταστεί bearish.

 

Η αρνητική εικόνα του ΓΔ θα επανέλθει σε θετική μόνον αν ο εν λόγω δείκτης ανακτήσει τις 900 μονάδες.

 

Στρατηγική για αύριο, Τρίτη, 5/10/2021

 

Το ΤΧ πιθανόν να πραγματοποιήσει τις τελευταίες περιορισμένες πωλήσεις του εάν ο ΓΔ σημειώσει νέο χαμηλό εποχής κάτω των 860 μονάδων.

 

Μετοχές

 

Σήμερα τα 2/3 των μετοχών έκλεισαν θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ 3 μετοχές οι, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ, ΑΤΤ, σημείωσαν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με 3 μετοχές τις, ΠΛΑΘ, ΕΥΠΙΚ και ΠΛΑΙΣ, που σημείωσαν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο, ούτε και οι ΙΝΤΚΑ και ΙΝΛΟΤ που σημείωσαν πολύ μεγάλες ανόδους +8,20% και +6,20% αντίστοιχα με μεγάλους όγκους καθόσον αντιδρούσαν από τα χαμηλά μήνα και ως γνωστόν τέτοιες ισχυρές αντιδράσεις σε περιβάλλον καθοδικού ΓΔ, έχουν μικρές πιθανότητες συνέχισης.

 

Νέα υψηλά σημείωσε σήμερα μόνον η εκρηκτική ΕΠΣΙΛ ενώ νέα χαμηλά οι ΑΔΜΗΕ, ΕΥΠΙΚ, ΚΡΙ και ΟΛΠ. Βλέπουμε ότι το ισοζύγιο έχει μετατραπεί σε αρνητικό.

 

Το ίδιο αρνητικό ισοζύγιο παρατηρούμε στις μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών (είναι μόνον οι ΣΑΡ και ΠΛΑΚΡ) σε σχέση με τις μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων (είναι τουλάχιστον 10 στις 55 που παρακολουθούμε).

 

Θα επανέλθουμε αύριο ελπίζουμε κατά τις 4.30 μμ.

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text