Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Attica Bank: Με 68,2% το ΤΧΣ, αν δεν αγοραστούν warrants

Attica Bank: Με 68,2% το ΤΧΣ, αν δεν αγοραστούν warrants

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Attica Bank: Με 68,2% το ΤΧΣ, αν δεν αγοραστούν warrants

Το 68,2% της Attica BankΑΤΤ +5,78% θα βρεθεί να ελέγχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), εφόσον δεν αγοραστούν από επενδυτές τα warrants, που έχουν εκδοθεί υπέρ του Δημοσίου, με το ποσοστό των ΕΦΚΑ και ΤΜΕΔΕ να υποχωρεί σε 10,3% και 14,7%, αντίστοιχα.

Το ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 16.533.102 warrants εγκρίθηκε από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Χ.Α. Η διαπραγμάτευση των παραστατικών τίτλων θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 14 Οκτωβρίου. Κατά την ημέρα της μετατροπής (19 Οκτωβρίου) η Attica θα εκδώσει ως πλήρως καταβεβλημένες μια νέα μετοχή για κάθε παραστατικό τίτλο (warrant).

Συνολικά, δηλαδή, θα εκδοθούν 16.541.878 νέες κοινές μετοχές, οι οποίες θα κατατάσσονται συμμέτρως (pari passu) με τις υφιστάμενες και θα δικαιούνται μερίσματος ή οποιασδήποτε άλλης διανομής, μετά την ημερομηνία έκδοσης τους. Οι νέες μετοχές θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χ.Α, με ενδεικτική ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης την 20η Οκτωβρίου.

H έναρξη της διαπραγμάτευσης των warrants θα πραγματοποιηθεί στην προσαρμοσμένη, κατόπιν του Reverse Split, τιμή κάθε τίτλου, ήτοι 9,18 ευρώ ανά τίτλο.Υπενθυμίζεται ότι η τιμή της μετοχής έκλεισε χθες στα 4,12 ευρώ. Υπάρχει δηλαδή αξιοσημείωτη διαφορά, η οποία θα καλυφθεί πιθανότατα με υποχώρηση των warrants, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για περιορισμένο ή ανύπαρκτο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Εφόσον, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, δεν εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον οι νέες μετοχές, κατά τη μετατροπή, θα μεταβιβαστούν, για λογαριασμό του Δημοσίου, στο ΤΧΣ. Αν το Ταμείο αποκτήσει 16.533.102 νέες κοινές μετοχές θα βρεθεί να ελέγχει το 68,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Attica, ασκώντας σημαντικό έλεγχο.

Το ποσοστό του e-ΕΦΚΑ θα υποχωρήσει στο 10,3% και του ΤΜΕΔΕ σε 14,7%. Οι υπόλοιποι μέτοχοι θα κατέχουν μόλις το 6,8% του νέου μετοχικού κεφαλαίου.

Πρόκειται για κρατικοποίηση, πριν την επιθυμητή (επαν)ιδιωτικοποίηση μέσω εξεύρεσης ομάδας επενδυτών, που θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος αύξησης κεφαλαίου ως 240 εκατ. ευρώ, με κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης.

Το ΤΧΣ θα ασκεί πλήρη δικαιώματα ψήφου και δικαίωμα κυριότητας στην Attica BankΑΤΤ +5,78%. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα της συμμετοχής του ΤΧΣ στην Attica BankΑΤΤ +5,78%, του δικαιώματος αρνησικυρίας και συγκατάθεσης του υπό το Νόμο 3864/2010 και της συμφωνίας – πλαισίου που θα υπογραφεί με την Attica BankΑΤΤ +5,78% μετά τη Μετατροπή, το ΤΧΣ θα έχει επιπλέον δικαιώματα που δεν απορρέουν από το ποσοστό συμμετοχής του στον Εκδότη.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης επίτευξης ελάχιστων δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας, μέσω της επιτυχούς ολοκλήρωσης της ΑΜΚ ή άλλης ενέργειας κεφαλαιακής ενίσχυσης ενδέχεται να εφαρμοστούν ένα ή περισσότερα μέτρα εξυγίανσης ή να ζητήσει η τράπεζα λήψη κρατικής ενίσχυσης, γεγονός το οποίο ενδέχεται να έχει ουσιώδη δυσμενή επίπτωση στους Μετόχους ή κατόχους άλλων κεφαλαιακών μέσων ή/και την επιχειρηματική δραστηριότητα, στην οικονομική κατάσταση, στα λειτουργικά αποτελέσματα και τις προοπτικές.

Χρήστος Κίτσιος

 

ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text