Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 233 | EPSILON NET: Σχέδια για νέες εξαγορές και επέκταση στο εξωτερικό

EPSILON NET: Σχέδια για νέες εξαγορές και επέκταση στο εξωτερικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
EPSILON NET: Σχέδια για νέες εξαγορές και επέκταση στο εξωτερικό

 

 

 

EPSILON NET

Σχέδια για νέες εξαγορές και επέκταση στο εξωτερικό

 

 

 

Ο Όμιλος Epsilon Net συνεχίζει την έντονη αναπτυξιακή του πορεία, και καταγράφει επιχειρηματικές και οικονομικές επιδόσεις που αυξάνονται με “γεωμετρική” πρόοδο. Τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, παρουσιάζουν μια πολύ υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωση, όπου κάθε χρόνο α) οι πωλήσεις αυξάνονται, β) το μικτό περιθώριο κέρδους αυξάνεται, γ) οι δαπάνες λειτουργίας ως ποσοστό των πωλήσεων μειώνονται, δ) τα χρηματοοικονομικά έξοδα ως ποσοστό των πωλήσεων υποχωρούν ξανά και δ) το καθαρό περιθώριο κέρδους αυξάνεται διαρκώς.

 

Ο Όμιλος εκμεταλλεύεται τη σημερινή συγκυρία των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων και της υψηλής ρευστότητας και υλοποιεί επιθετική στρατηγική επέκτασης και αύξησης του μεριδίου του στην αγορά και διεύρυνσής τους σε περισσότερους εμπορικούς τομείς της Πληροφορικής, μέσω εξαγορών.

Τους τελευταίες 12 μήνες, ο Όμιλος έχει προχωρήσει στην πλήρη εξαγορά της Data Communication, τις οποίας τα αποτελέσματα έχουν ενοποιηθεί πλήρως στον ισολογισμό της Epsilon Net, της Technolife όπου τα μεγέθη της ενοποιούνται για διάστημα περίπου ενός μήνα και της Epsilon SingularLogic. Μετά από συμφωνία μεταξύ της Epsilon Net και της Space Hellas, η οποία έχει ισχύ από την 12/7/2021, η Space Hellas θα κατέχει το 60% των μετοχών της SingularLogic ΑΕ, την οποία θα ενοποιεί με τη μέθοδο της "καθαρής θέσης" και το 39,97% των μετοχών της Epsilon SingularLogic την οποία, επίσης θα ενοποιεί με τη μέθοδο της "καθαρής θέσης". Αντίστοιχα, η EpsilonNet, θα ενοποιεί τη SingularLogic ΑΕ με τη μέθοδο της "καθαρής θέσης" και τη Epsilon SingularLogic, με τη μέθοδο της "ολικής ενοποίησης". Σημειώνουμε ότι, με βάση τη μέθοδο της καθαρής θέσης, τα μεγέθη ενοποιούνται μόνο κατά το ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της ενοποιούμενης εταιρίας..

 

Στα άμεσα σχέδια του Ομίλου, εξακολουθεί να είναι η αύξηση μεριδίου αγοράς και η αύξηση της πελατειακής βάσης, ενώ σχεδιάζει σταδιακά και την επέκταση του στο εξωτερικό. Παράλληλα, παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις στο επίπεδο των νέων δυνατοτήτων χρηματοδότησης που θα προκύψουν το προσεχές διάστημα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του “Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας” και του “ΕΣΠΑ 2021-2027” (όπου προβλέπονται μεγάλες δαπάνες για έργα Πληροφορικής) και έχει προετοιμάσει σε στρατηγικό επίπεδο συνεργασίες τόσο με χρηματοοικονομικούς φορείς όσο και με πολυεθνικούς παρόχους τεχνολογίας για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση της επιχειρηματικής ευκαιρίας που δημιουργούν οι παγκοσμίως νέες συνθήκες σε σχέση με την τεχνολογική εξέλιξη.

Το βασικό στοιχείο στη στρατηγική ανάπτυξη της εταιρίας είναι ότι, η επιθετικότητά στην ανάπτυξη και διεύρυνσή της, θα της δώσει τη δυνατότητα να εκμεταλλευθεί με τον καλύτερο τρόπο τη “χρυσή δεκαετία” της Πληροφορικής που έχει ήδη ξεκινήσει για τη χώρα μας, η οποία μεταφράζεται στον μετασχηματισμό του λογιστικού και του ευρύτερου λειτουργικού τομέα των ιδιωτικών επιχειρήσεων (ο κύριος στόχος της εταιρίας) και τη διεκδίκηση μεγάλων έργων που ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούνται τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα. Ήδη, ένας παράγοντας που δίνει το “στίγμα” της επέκτασής της στην (ιδιωτική) αγορά είναι η κυρίαρχη θέση του στον τομέα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και των ηλεκτρονικών βιβλίων myDATA της ΑΑΔΕ.

 

Για το σύνολο της χρήσης του 2021, με βάση: α) τα οικονομικά μεγέθη του α' εξαμήνου, β) την ολική ενοποίηση της Epsilon Singular Logic, γ) την πλήρη εξαγορά και ενοποίηση της Data Communication και κυρίως δ) την επιθετική στρατηγική εξαγορών και ανάπτυξης της εταιρίας, αναθεωρούμε την αρχική -και ήδη ξεπερασμένη όσον αφορά στα κέρδη- πρόβλεψή μας και εκτιμούμε εμφάνιση πωλήσεων, τουλάχιστον € 47 εκατομμυρίων και κερδών (μφ) € 8,5 εκατομμυρίων. Παράλληλα εκτιμούμε ότι τα μεγέθη του 2022, θα είναι σημαντικά βελτιωμένα, ενώ προς το παρόν δεν είναι ευδιάκριτα τα σημεία "ωρίμανσης" των οικονομικών επιδόσεων του Ομίλου και εισόδου τους σε φάση σταθεροποίησης. Αυτό, ενδεχομένως, θα μπορούσε να συμβεί μετά από παρέλευση 3 ετών.

 

Να σημειώσουμε, πως ο Όμιλος στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 12/10/2021, πρόκειται να προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,30€ σε 0,075€ και ταυτόχρονη αύξηση του συνολικού αριθμού των μετοχών από 13.400.000 σε 53.600.000 κοινές ονομαστικές μετοχές (split) και την αντικατάσταση κάθε μίας (1) παλαιάς κοινής ονομαστικής μετοχής με τέσσερις (4) νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, εδώ. Πρόκειται για μία “κλασική” χρηματιστηριακή στρατηγική που εφαρμόζεται από εταιρίες με ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης, σε ανοδικές φάσεις της αγοράς, που υποβοηθά στην επίτευξη υψηλότερων χρηματιστηριακών αποδόσεων. Βεβαίως, στην παρούσα περίπτωση, βοηθούντος του ότι δεν υπάρχουν άλλες εταιρίες πληροφορικής με ανάλογα στοιχεία και τόσο ξεκάθαρη στρατηγική ανάπτυξης, η αγορά έχει ήδη σπεύσει να προεξοφλήσει πολλά απ’ όσα είναι πιθανό να συμβούν στο μέλλον, δημιουργώντας κεφαλαιοποίηση για την εταιρία που (στην τιμή των € 16,00) φτάνει στα € 214,4 εκατομμύρια, στοιχείο που, θα  πρέπει πλέον να λαμβάνουμε υπόψη μας

 

Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ την οικονομική έκθεση εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text