Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2021 - No 224 έως 235 | Χ&Α - 233 | Ανοικτές Θέσεις Πώλησης (Short Selling)

Ανοικτές Θέσεις Πώλησης (Short Selling)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανοικτές Θέσεις Πώλησης (Short Selling)

 

 

 

Ανοικτές Θέσεις Πώλησης (Short Selling)

 

 

 

 

Συνεχίζει να υποχωρεί στην μετοχή της ΔΕΗ, το fund Lansdowne. Συγκεκριμένα κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, το fund υποχώρησε τρεις φορές στην  μετοχή μειώνοντας το ποσοστό διακράτησης μετοχών από το 1,19% στο 0,86%. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως η ΔΕΗ είναι η πιο ζημιογόνα θέση που κατέχει το fund σύμφωνα με τον δημοσιευμένο πίνακα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

 

Μια διαφορετική πρακτική -δηλαδή μια αύξηση του ποσοστού διακράτησης μετοχών στην ΔΕΗ- ίσως να μην μας παραξένευε αυτή την περίοδο καθώς η δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του α΄εξαμήνου και η ανακοίνωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου “τάραξαν” το επενδυτικό κοινό και κατ΄ επέκταση την μετοχή η οποία εκείνη την ημέρα σημείωσε πτώση 11,5%. Μέχρι σήμερα η μετοχή δεν έχει μειωθεί περαιτέρω, όμως αυξάνεται με μειωμένο ρυθμό.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε σχετικό σχόλιο μας εκείνη την ημέρα -και ίσως να δικαιολογεί και την κίνηση του fund- το γεγονός αυτό, αν και η ΔΕΗ έχει ακόμα πολλά προβλήματα να επιλύσει, είναι ένα θετικό γεγονός, (εδώ)

 

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις του fund, παραμένουν ίδιες. Η μετοχή της ΑΛΦΑ κατέχεται με ποσοστό 0,82% από την 13/7/2021 και σύμφωνα με τις τιμές της 4/10/2021 σημειώνει κέρδη € 1,6 εκατομμύρια. Η μετοχή της ΕΥΡΩΒ κατέχεται με ποσοστό 0,8% από την 4/2/2021 και σημειώνει ζημίες € 5,7 εκατ. και τέλος η ΚΑΙΡΟΜΕΖ κατέχεται με ποσοστό 0,77% από την 7/10/2020 και σημειώνει ζημίες € 72,3 χιλιάδες.

Συνολικά οι ζημιές του fund την 4/10/2021 έφτασαν τα € 32,3 εκατομμύρια.

Δείτε τον πίνακα των ανοικτών θέσεων πώλησης, εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text