Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Βρετανία: Φρένο στην ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου τον Σεπτέμβριο

Βρετανία: Φρένο στην ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου τον Σεπτέμβριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αύξηση των τιμών, οι στρεβλώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι ελλείψεις προσωπικού, έβαλαν φρένο στην ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου της Βρετανίας τον προηγούμενο μήνα, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η οικονομική ανάπτυξη έχει δεχθεί πλήγμα προσφάτως.

Ο κατασκευαστικός ΡΜΙ της IHS Markit διαμορφώθηκε σε χαμηλό οκταμήνου τον Σεπτέμβριο, στις 52,6 μονάδες, από τις 55,2 μονάδες τον Αύγουστο.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 54 μονάδες.

Η έρευνα εμφάνισε ότι η κατασκευαστική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε σε όλους τους τομείς, στην κατασκευή κατοικιών, στη μηχανολογία.

Το κόστος που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστικές εταιρείες αυξήθηκε σημαντικά τον Σεπτέμβριο, με το 78% των επιχειρήσεων να ανακοινώνουν αύξηση των τιμών εισαγωγών.

"Το ευμετάβλητο περιβάλλον τιμών και εφοδιασμού, έχει ξεκινήσει να παρεμποδίζει την είσοδο νέων επιχειρήσεων καθώς οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις αναθεώρησαν τις προβλέψεις για το κόστος και κάποιοι πελάτες καθυστέρησαν να λάβουν απόφαση για ανάθεση συμβάσεων”, ανέφερε ο διευθυντής της IHS Markit, Tim Moore.

"Ως αποτέλεσμα, τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας κάνουν λόγο για τον χειρότερο μήνα για τα βιβλία παραγγελιών, από το lockdown του Ιανουαρίου”.

Ο συνολικός ΡΜΙ, που συνδυάζει τα στοιχεία της έρευνας για τις κατασκευές, με αυτά για τις υπηρεσίες και τη μεταποίηση, διαμορφώθηκε στις 54,7 μονάδες, που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό από τον Φεβρουάριο.

 

ΠΗΓΗ:capital.gr

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text