Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | TUI: Σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου 1,1 δισ. ευρώ μετά τη βελτίωση των θερινών κρατήσεων

TUI: Σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου 1,1 δισ. ευρώ μετά τη βελτίωση των θερινών κρατήσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
TUI: Σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου 1,1 δισ. ευρώ μετά τη βελτίωση των θερινών κρατήσεων

Η ΤUI Group ανακοίνωσε την Τετάρτη σχέδιο αύξησης κεφαλαίου με δικαίωμα προτίμησης ύψους 1,1 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει το χρέος που συσσώρευσε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι κρατήσεις για ταξίδια αυξήθηκαν προς τα τέλη του καλοκαιριού.

Ο όμιλος TUI είναι αγγλογερμανική εταιρεία ταξιδιών και τουρισμού με έδρα το Αννόβερο της Γερμανίας. Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αναψυχής, ταξιδιών και τουρισμού στον κόσμο και διαθέτει ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια και καταστήματα λιανικής πώλησης.

Ο όμιλος έχει επιβαρυνθεί με χρέος πάνω από 4 δισ. ευρώ και έχει διασωθεί από τη γερμανική κυβέρνηση μετά το χτύπημα της πανδημίας COVID-19 στον τουρισμό πέρυσι και στις αρχές της φετινής χρονιάς.

Ωστόσο, ο τουρισμός στην Ευρώπη ανέκαμψε αυτό το καλοκαίρι, δίνοντας στην TUI την αυτοπεποίθηση να προβεί στην αύξηση κεφαλαίου.

Η οικογένεια Mordashov, ο μεγαλομέτοχος του ομίλου, σχεδιάζει να εξασκήσει όλα του τα δικαιώματα στην αύξηση των 10 νέων μετοχών για κάθε 21 παλιές. Η οικογένεια κατέχει ποσοστό 32% στον ταξιδιωτικό όμιλο.

Η αύξηση θα βοηθήσει στη γρήγορη αποπληρωμή του χρέους όπως και στην αποπληρωμή των δανείων που χορήγησε η γερμανική κυβέρνηση.

Οι καλοκαιρινές κρατήσεις αυξήθηκαν στα 5,2 εκατ. σε σύγκριση με το επίπεδο των 9 εκατ. που έβλεπε η TUI προ πανδημίας, ενισχυμένες από την εκτόξευση της ζήτησης τον Αύγουστο από πελάτες στη Γερμανία και την Ολλανδία.

Ο όμιλος αναμένει ανοδική πορεία στις κρατήσεις ταξιδιών τη χειμερινή περίοδο μετά τη χαλάρωση των περιορισμών και σχεδιάζει να λειτουργήσει το 60%-80% του κανονικού του προγράμματος.

Όσο για το καλοκαίρι του 2022, η TUI εκτιμά οτι οι όγκοι θα έχουν επανέλθει στα προ-πανδημίας επίπεδα. Μετά το πέρας της αύξηση κεφαλαίου τα ρευστά διαθέσιμα του ομίλου θα αυξηθούν στα 4,5 δισ. ευρώ από 3,4 δισ. σήμερα.

Χρήστος Γεωργίου

 

Πηγή:liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text