Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Πρόταση του γερουσιαστή Μακόνελ για βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου δανεισμού

ΗΠΑ: Πρόταση του γερουσιαστή Μακόνελ για βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου δανεισμού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μιτς Μακόνελ έκανε την Τετάρτη μια νέα πρόταση στο Σώμα προκειμενου να μπει τέλος στην αντιπαράθεση για το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού.

Οι Ρεπουμπλικανοί "θα επιτρέψουν στους Δημοκρατικούς να χρησιμοποιήσουν τις καθιερωμένες διαδικασίες για να περάσουν μια κατεπείγουσα αύξηση του ορίου δανεισμού σε ένα σταθερό ποσό για να καλύψουν τα τρέχοντα επίπεδα δαπανών μέχρι τον Δεκέμβριο", ανέφερε ο Μακόνελ σε δήλωσή του.

"Αυτό θα ακυρώσει τις δικαιολογίες των Δημοκρατικών σχετικά με τη χρονική στενότητα που δημιούργησαν και θα δώσει στην ενιαία δημοκρατική κυβέρνηση επαρκή χρόνο για να περάσει μια νομοθεσία για το όριο του χρέους μέσω "συμφιλίωσης"", τόνισε.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ δεν έδωσε αμέσως απάντηση στην πρόταση του Μακόνελ.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Μακόνελ σε ομιλία του προσφέρθηκε να περιορίσει τους ελιγμούς καθυστέρησης των Ρεπουμπλικάνων, εάν οι Δημοκρατικοί αντιμετωπίσουν το ανώτατο όριο χρέους μέσω συμφιλίωσης.

Το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης λόγω της αντιπαράθεσης για το όριο δανεισμού ώθησε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να προειδοποιήσει για πιθανή μεγάλη οικονομική αναταραχή.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι το υπουργείο της είναι πιθανό να εξαντλήσει τα έκτακτα μέτρα -για να μην κηρύξει στάση πληρωμών- μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει ή αναστείλει το όριο δανεισμού.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text