Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | BMW: Μείωση των πωλήσεων 12% σε ετήσια βάση

BMW: Μείωση των πωλήσεων 12% σε ετήσια βάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η BMW ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι πωλήσεις οχημάτων το γ' τρίμηνο μειώθηκαν λόγω της έλλειψης ημιαγωγών που επηρεάζει την παραγωγή αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις για τα αυτοκίνητά BMW, MINI και Rolls-Royce μειώθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση στα 593.189 οχήματα κατά τη διάρκεια της τριμήνου. Για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, ωστόσο, οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 18% στα 1,9 εκατομμύρια οχήματα.

Η BMW δήλωσε ότι έχει προσαρμόσει την παραγωγή μεμονωμένα λόγω της έλλειψης εξαρτημάτων ημιαγωγών και ότι αναμένει ότι η κατάσταση του εφοδιασμού θα παραμείνει δύσκολη, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι πωλήσεις να επηρεαστούν τους επόμενους μήνες.

«Μέχρι τώρα καταφέραμε να αντισταθμίσουμε τα προβλήματα κυκλοφορίας σε ημιαγωγούς καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους με ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις», δήλωσε ο Pieter Nota, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου για πελάτες, brand και πωλήσεις της BMW.

«Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους πωλήσεών μας και να επιτύχουμε σταθερή, κερδοφόρα ανάπτυξη για το 2021», είπε.

Τα στοιχεία της BMW έρχονται αφού η γερμανική ομότιμη Daimler AG δήλωσε την Τετάρτη ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις στο τμήμα Mercedes-Benz της αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκαν κατά 30,5% σε 434.784 οχήματα το τρίμηνο.

 

Πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text