Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Όλες οι επιλογές στο τραπέζι για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

ΗΠΑ: Όλες οι επιλογές στο τραπέζι για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ δήλωσε την Πέμπτη ότι όλα τα "εργαλεία είναι πάντα στο τραπέζι" για την αντιμετώπιση των συνθηκών στενότητας του ενεργειακού εφοδιασμού στην αγορά.

Το Υπουργείο έκανε το σχόλιο αυτό απαντώντας στο αν η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου (SPR) ή να επιδιώξει την απαγόρευση εξαγωγών πετρελαίου για να μειώσει το κόστος του αργού.

"Το Υπουργείο Ενέργειας παρακολουθεί στενά την προσφορά στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και θα συνεργαστεί με τους εταίρους του για να καθορίσει εάν και πότε θα απαιτηθούν δράσεις", δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου.

Οι Financial Times ανέφεραν την Τετάρτη ότι η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου, ενώ δεν απέκλεισε την απαγόρευση των εξαγωγών του αργού.

Ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου γύρισαν σε θετικό πρόσημο την Πέμπτη, αφού δημοσιογράφος του Bloomberg ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι το Υπουργείο Ενέργειας δεν εξετάζει την αξιοποίηση των αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης "αυτή τη στιγμή", ούτε επιδιώκει την απαγόρευση των εξαγωγών πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Reuters, πηγή του Υπουργείου δήλωσε ότι το tweet "δεν είναι ακριβές".

Οι ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς τα στρατηγικά τους αποθέματα, συνήθως μετά από τυφώνες ή άλλες διαταραχές του εφοδιασμού.

Από τότε που έληξε η 40ετής απαγόρευση των εξαγωγών αργού πετρελαίου το 2015, οι ΗΠΑ έχουν γίνει σημαντικός εξαγωγέας και δεν έχουν θέσει θέμα μείωσης των εξαγωγών.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text